Özellikle son iki yılda mobil uygulamaları kullanarak market alışverişi oldukça popüler hale geldi. Bu genişlemeye katkı sağlayan en büyük şirketlerden biri de tartışmasız Getir oldu. Getir’in yaygınlaşmasıyla birlikte adeta yeni işletmeler doğdu.

Geçen yıl yurtdışına açılan ve sadece Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok şehirde değil, Japonya’daki tüm şehirlerde hizmet veren popüler bir dağıtım şirketi olan Getir, çalışma politikaları ve başarılarıyla sık sık gündeme geliyor.

Getir’in hizmet verdiği 6. ülke İspanya oldu!

Getir kurye şirketinin maaşları Japon standartlarına göre nispeten yüksektir ve bu nedenle birçokları için alternatif bir iş olarak görülmektedir. Ancak bu maaşları alabilmek için günde 1215 saat çalışmanız gerekecek. Getir kurye firmaları ile geçtiğimiz aylarda yapılan görüşmelerin ardından şirketin çalışma koşulları uzun süredir gündemdeydi.

Ülkelere göre Getir kurye maaşları

Getir, Türkiye, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren bir nakliye şirketi olup, çalışma koşulları ve maaşlar açısından dikkatleri üzerine çekmiştir. Avrasya Araştırma Şirketi CEO’su Kemal Özkiraz, Almanya Getir’den bir seri ilan duyurdu.

“Getir, Almanya’da saati 18 €’ya bir kurye arıyor. Asgari ücretin iki katı.”

Özkiraz’ın tweetleri kısa sürede büyük tepki aldı. Birçok kullanıcı Getir’in Almanya’da asgari ücretin iki katı kurye aradığını ve Türkiye’de neden aynı ücretin ödenmediğini tweetledi.

Getir Kurye maaşlarının ülkeden ülkeye değişmesi tamamen piyasa farklılıklarından kaynaklanmaktadır. Birime gelince, ödemenin diğer ülkelere yakın bir oranda yapıldığını görebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya ve Türkiye’deki Getir kurye şirketlerinin saatlik ücretlerini toplamak için bir Amerikan iş listeleme sitesi olan Indeed’den alınan bilgileri kullandık.

Indeed verilerine göre:

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir Getir kuryesinin saat başına aldığı ortalama ücret: 15 $
İngiltere’deki bir Getir kuryesinin saat başına aldığı ortalama ücret: 10 £
Almanya’daki bir Getir kuryesinin saat başına aldığı ortalam ücret: 18 €
Türkiye’deki bir Getir kuryesinin saat başına aldığı ortalama ücret: 30 ₺

Şirketin kurye maaşları; saatlik ücret, paket başı ücret ve müşterilerden alınan bahşişlerin toplanması ile hesaplanıyor. Türkiye’de şirkete bağlı çalışan kuryeler saat başı ortalama 30 TL ve diğer ödemelerle brilikte ortalama 4.000-6.000 TL kazanç elde ediyorlar. Ancak maaşlar şehirlere göre de değişerek daha yüksek olabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir