GetContact’ın hacklendiği iddiasında yeni bir gelişme yaşandı. Şirket yöneticileri bilgisayar korsanlarıyla iletişim kurdu.

GetContact hacklendi mi?

4 Mayıs’ta kendilerine bilgisayar korsanı diyen bazı kişiler teknoloji yazarları ve ünlülerle iletişime geçerek GetContact’ı hacklediklerini iddia etti. Ayrıca yaklaşık 700 milyon kullanıcı hakkında veriye sahip olduğunu iddia etti.

Bunun ardından uygulamanın kurucuları ve liderleriyle iş yapmak istediklerini söyleyen kişiler, yanıt alamazlarsa verileri sızdırdıklarını ve tanıdık isimlerle başladıklarını söyledi. Bugün bu konuda yeni bir gelişme var.

GetContact Manager reddedildi: 500.000 kişinin verileri sızdırılabilir!

Uygulamada kişisel bilgileri çaldığını iddia eden bilgisayar korsanlarının GetContact yöneticileriyle görüşmek istediğini görüyoruz. Ancak şirket yöneticilerinden Mustafa Vardalı’nın yaptığı açıklamaya göre veriler kendilerine ait değil.

Hatta Vardalı’nın iddiasına göre çalındığı söylenen kullanıcı verileri, kendi platformlarının bir benzeri olan TurkContact’a ait. Bu nedenle şirket yetklileri bilgisayar korsanları ile anlaşmayı reddediyor. Hatta durumu kanıtlayabilmek adına ofislerine bilirkişileri davet etmek istediklerini de belirtmişler.

Ancak bilgisayar korsanları fidye talebini ödemezlerse 500.000 numara daha sızdıracaklarını söylüyor. Fakat bu şahıslara Türkiye ve Avrupa’da yasal süreçleri başlattıklarını ve ödeme yapılmayacağı da gelen bilgiler arasında.

Mustafa Wardalı’nın açıklamasının tamamı şöyle:

Getcontact’ı hacklediğini iddia eden kişi/kişiler bizleri tehdit etmeye devem ediyor. Politikacıların telefon numaralarını yayınlayarak başımızı belaya sokacağını söylüyor. İstediği parayı ödemezsek, 500 bin numarayı daha ifşa edecekmiş.

Daha önce belirttiğim gibi data bize ait değil. Bunu kanıtlamak için ofisimize sektörden 10 bilirkişiyi davet etmek istiyoruz. Kullanıcılarımızın veri güvenliği her zaman temel önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecek. Bu zorbalara fırsat vermeyeceğiz.

Ayrıca Türkiye’de ve Avrupa’da yasal süreç başlatacağımızı bilmenizi isteriz. Bu zorba mutlaka bir yerlerde dijital iz bıraktı ve bunu bulacağız. Yıllar sürse bile.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir