Elektrikli araç dünyasına iddialı bir şekilde hazırlanan General Motors, büyük yatırımlar yapmak için kapılarını açtı. Detaylar şöyle;

Elektrikli araç sektörü son yıllarda oldukça ivme kazandı. Birçok büyük otomobil firması bu alanda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu yarışta ön saflarda yer almak isteyen General Motors, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl çevre dostu lityum piller üretmeye başlayan şirket, bir kez daha büyük bir yatırıma hazırlanıyor.

General Motors 7 milyar dolar yatırım yaptı

Elektrikli araç dünyasına yatırım yapmaktan vazgeçmeyen General Motors, birkaç gün önce elektrik motorları için parça üretmek için düğmeye bastı. Şirket, Rockport Components’ın New York tesisinde yeni bir tesis kuracağını duyurdu ve Michigan’da 7 milyar dolarlık devasa bir yatırımı zorladığını söyledi. Bu miktar 112 yıllık tarihin en büyük yatırımı oldu.

Bu büyük yatırımla ilgili detaylar da paylaşıldı. Açıklanana göre yatırımdaki en büyük pay Orion Township`teki fabrikaya ayrıldı. Bu fabrikada Chevrolet Bolt EV ve Bolt EUV`nin üretimleri de yapılıyor.

Ayrılan bütçe ise tam olarak 4 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, fabrikayı elden geçirerek Chevrolet Silverado EV ve GMC Sierra EV üretimine uygun hale getirecek. Şirketin hali hazırda Detroit Hamtramck`ta elektrikli kamyonet üretim tesisi bulunuyordu. Açıklamanın ardından ikinci bir üretim tesisinin geleceği doğrulandı. İkinci fabrikada üretim 2024 yılında başlayacak.

General Motors, yeni projesi elektrikli bisiklet olacak

Yatırımının bir diğer kısmı Lansing’de yeni bir fabrikanın inşasına ayrılmıştır. Şirket, elektrikli araçlar için pil üretimine büyük önem veriyor. Bu nedenle Ultium pil teknolojisi için pil hücreleri üretmek üzere 2,6 milyar dolarlık bir yatırım tasarlandı. Bu tesis ile birlikte şirkete ait üç adet pil fabrikası bulunmaktadır. İlk iki fabrika şu anda Ohio ve Tennessee’de yapım aşamasında.

Kalan yatırım, şu anda faaliyette olan Lansing Delta Township ve Lansing Grand River montaj fabrikalarındaki kusurlara harcanacaktır. Bu tesisler şu anda Chevrolet Camaro Coupe, Cadillac CT4 ve CT5 sedanlarını üretiyor. Tüm bu yatırımlar çok fazla istihdam yaratmalıdır. Bu, tüm fabrikalarda 4.000 kişinin istihdam edileceği anlamına geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir