General Motors, yeni projesi elektrikli bisiklet olacak - Haberler - indir.com

General Motors, yeni projesi elektrikli bisiklet olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 12:21:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Otomobil üreticileri gün geçtikçe elektrikli araçlar konusuna biraz daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bazı firmalar sadece bu tür modellere yönelmek yerine, yeni trendleri de gözden kaçırmamaya çalışıyor. General Motors'da bu amaca yönelik iki adet yeni elektrikli bisiklet projesi başlattı.

General Motors, yeni proje olarak elektrikli bisiklet yapacak

Son dönemde elektrikli bisiklet konusunda projeler artmış durumda. Özellikle trafik yoğunluğu bulunan ülkelerde ve şehirlerde araç kullanımından oluşan giderden kar elde etmek için tüketiciler bisikletlere yönelmiş durumda. Özellikle son dönemlerde elektrikli scooter oldukça popüler bir araç haline geldi. Uber bir süre önce bisiklet paylaşım girişimi olan Jump'ı satın aldı. Bu satın almanın yükselen trendler yüzünden olduğunu görebiliyoruz.

Elektrikli otomobiller Apple'a strateji değiştirtiyorElektrikli otomobiller Apple'a strateji değiştirtiyor

Chevy Bolt isimli elektrik aracı ile büyük bir beğeni toplayan General Motors, yeni bir araç geliştireceği tahmin ediliyordu. Ancak bu konuda açıklama yapan GM, elektrikli bisiklet üreteceğini duyurdu. Bu GM hakkında beklenilen araç olmadığından biraz sürpriz oldu. Firma bu aracı en erken gelecek yıl piyasaya sürme niyetinde. Bu elektrikli bisiklet hakkında net bir detay verilmedi. Fakat bisikletin internet bağlantılı olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca bir model ise kompakt yapıda iken diğeri katlanabilir bir bisiklet modeli olacak. Elektrikli motoru haricinde pedal desteği de olacak. Bu sayede farlar şarj edilebilir olduğundan, yeniden şarj edilecek. 

Ford şirketi de bir süre önce GoBike adında yeni bir elektrikli bisiklet paylaşım hizmeti yapmıştı. GM'nin sadece satıştan ziyade olarak paylaşım odaklı bir strateji izlenmesi bekleniyor. Araç kiralama hizmeti olan Maven'e entegre olarak sunulabilir. Yöneticiler araç ile belirli bir noktaya geldikten sonra, yola elektrikli bisikletine binerek devam edilebilmesini ön görüyor. GM yeni bisikletlerine isim bulunması için ödüllü bir yarışma başlattı. Yeni bir isim için para ödülü verecek olan şirket, tüketicilerden isim hakkında öneriler bekliyor. En iyi ismi önerecek olan kişiye belirli bir miktarda para ödülü verecek. Yeni çıkacak olan bu araç ile ilgili detayları ilerleyen zamanlarda şirketin yapacağı açıklamalar ve tanıtacağı bu bisiklet ile göreceğiz. 


Google'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttıGoogle'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttı
Çatısında elektrik üretimi yapanlardan vergi alınmayacakÇatısında elektrik üretimi yapanlardan vergi alınmayacak
Canlı yayın esnasında elektrikli uçak yapacağım diyen Elon Musk, uyuşturucu içtiCanlı yayın esnasında elektrikli uçak yapacağım diyen Elon Musk, uyuşturucu içti

PAYLAŞ