General Mobile, bugün yaptığı basın açıklamasıyla şirketin yeni 5G çözümlerini duyurdu. Şirket, 5G ve Wi-Fi 6 ile yüksek hız ve geniş kapsama alanı sunuyor.

2021 yılında 5G’ye geçiş konusunda önemli bir adım atan ve Foxconn ile işbirliği kuran General Mobile, yeni teknolojileriyle 5G’ye yönelik önemli bir adım atıyor.

General Mobile Yenileme Merkezi’yle bir ilki gerçekleştirdi

General Mobile’nin yeni çözümleri neler?

General Mobile yeni teknolojilerinde 5G destekli modemler, 5G Mi-Fi, Wi-Fi 6 ile yeni bir dönem başlatıyor. Modemler ve sinyal güçlendiriciler ile geniş çekim ağında yüksek kalitede, hızlı bir bağlantı seçeneği sunacak General Mobile, üstelik yerlilik konusunda da iddialı. Zira üretim alanında 60 milyon dolarlık yatırım yapan şirket, 4.2 milyon üretim kapasitesine sahip üretim hattıyla Türkiye’de bu alanın öncülerinden birisi olmayı hedefliyor.

General Mobile 35 ülkede

5G ve Wi-Fi 6 teknolojilerini Türkiye’nin dışında 35 ülkede sunan General Mobile, her geçen gün artan talep ile pazardaki payını da arttırıyor. Üstelik yeni dönemde Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Vietnam’daki operatör işbirlikleri ile etkinliğini arttırmayı hedefleyen General Mobile, 5G teknolojisiyle yenilikçi çözümlerde ön planda olacak. Zira nesnelerin interneti, otonom sistemler ve sanal gerçeklik için çok önemli olan 5G, Türkiye’deki çalışmalarda da en güçlü alternatiflerden birisi durumunda.

“Operatörlere ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak”

Şirketin yeni teknolojileri ve çözümleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan General Mobile Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Cihaner; “Foxconn ile yaptığımız stratejik ortaklık ile geniş bant alanında dünyanın ilk üç markasından birisi olmayı hedefliyoruz. Dünyanın önde gelen firmaları ile olan lisans anlaşmalarımız, farklı marka ürünlerin birbirleriyle konuşabilecekleri Mesh teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor. Bununla da kalmayıp, kurumsal müşterilerimizin de iş yapış biçimini kolaylaştıracak mobil uygulamalar geliştiriyoruz. Örneğin, 5G dış ünite ürünümüzün montajı sırasında şebekeden en iyi sinyali alabileceği yönlendirmeleri “GM Link” mobil uygulamamız üzerinden yaparak, operatörlere ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir