Gençlerin Instagram kullanım süresi, yakın zamanda sunulacak olan yeni özellik ile beraber sınırlandırılıyor. Ancak söz konusu bu özellik, uygulamanın kullanılması için herhangi bir engel oluşturmayacak. 

Gençlere Instagram kullanım süresi için bir çeşit sınırlama getiriyor. Facebook’un küresel ilişkilerinden sorumlu olan başkan yardımcısı, pazar günü içerisinde yapmış olduğu bir açıklamada Instagram’ın genç kullanıcılar için bir takım zararlar verecek olan içeriklerden uzak tutulması için bir takım önlemler alınacağından söz edildi. Başkan yardımcısı aynı zamanda genç kullanıcıların psikolojik durumunu korumak adına sosyal medya uygulamasının kullanımı için sınırlama getireceğini de gösterdi fakat bu sınırlama, kullanıcıların uygulamayı kullanımını engelleyecek bir şekilde değil, daha çok bir tavsiye olarak kullanılabileceğini dile getirdi. 

Facebook için oldukça zor bir haftaydı ve bu zor haftanın ardından sosyal medya şirketinin yönetiminden şaşırtıcı olmayacak bir şekilde halihazırda bulunan sorunları çözmeye yönelik yeni adımlar atıldı. Facebook’un küresel ilişkiler başkan yardımcısı ve aynı zamanda İngiltere’nin eski başbakan yardımcısı Nick Clegg, gençlere faydası olacak bir kaç değişiklikten söz etti. “Önemli fark yaratacağını düşündüğüm bir şeyi tanıtacağız” ifadelerini kullanan Clegg, CNN’e yapmış olduğu açıklamada gençlerin artık aynı içeriğe tekrar tekrar bakmasının önüne geçecek, yeni içeriklere bakmalarını sağlayacak değişiklikten bahsetti.

Gençlerin kullanıcıların Instagram kullanım süresine sınır gelebilir

23 3

Clegg açıklamasında aynı zamanda “mola” adı verilen bir diğer özellikten de söz edildi. Clegg tarafından yapılan açıklamalara göre Instagram üzerinden yapılacak olan değişiklik ile beraber gençler uzun bir süre Instagram kullanan gençlerden bir ara vermeleri talep edilecek. Clegg söz konusu bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacağı ile ilgili bir tarih verilmedi ancak Facebook’un kullanıcılarını korumak adına çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiği dile getiriliyor. Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz günler içerisinde Instagram’a zorunlu olarak doğum tarihi uygulaması getirildiği ve kullanıcılar yaşını belirtirken yanlış bir yaş bilgisi verip verilmediği de tespit etmek adına bir algoritma kullanacağı dile getirildi. Bu algoritma ile beraber kullanıcıların gerçekten de belirttiği yaşta olup olmadığını anlaşılabiliyor. 

Facebook esasına bakılmak gerekirse bundan önce Instagram’ın bir çocuk versiyonu üzerinde çalışıyordu ama gelen eleştirilerin ardından söz konusu düşüncenin hayata geçirilmesi konusunda atılan adımlara son verildi ve Instagram Kids uygulaması tamamen iptal edildi. Facebook, görüldüğü üzere her ne olursa son günler içerisinde oldukça sık hedefi haline geldiğini eleştiri oklarından kurtulmak için yeni özellikler geliştirmek adına eleştirilerin odak merkezi haline geldikten sonra alınan bu tür önlemlerin gerçekten faydalı olup olmayacağı çoğu kullanıcı için büyük bir soru işaretli olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir