FTX olaylarının ardından piyasada tedirgin günler hızla devam ediyor. FTX sonrasında yeni gelişmeler Gemini’den.

Kripto para borsası Gemini, geçtiğimiz günlerde borsada bulunan varlıklara olan erişimini geçici olarak kaybetti. Borsa ilk olarak “Earn” ürününü geçici olarak durdurduğunu belirtti. Sonrasında ise borsadan çekilen kripto paralarda artış yaşandığı ortaya çıktı. 

Gemini borsası, kripto paraları kaybediyor

Kripto milyoneri olarak adlandırılan Winklevoss ikizleri tarafından kurulan Gemini, para çekme noktasında bir yoğunluk yaşadı. Elde edilen bilgilere göre Gemini, çöküşüyle piyasaları derinden etkileyen FTX ve Alameda olaylarından derinden etkilenmiş gözüküyor. Blockchain analit platformu olan Nansen tarafından aktarılan bilgilere göre Gemini borsasından 24 saat içerisinde 485 milyon dolarlık net bir çıkış yaşandı. Borsadan çıkan miktarı 563 milyon dolara karşılık geliyor. Diğer açıdan ise girişlerde sadece 78 milyon dolar bulunuyordu. 

gemini cokuyor mu kripto paralar borsadan cekiliyor 1

Gemini borsasından geçtiğimiz günlerde toplam 682 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Aktarılan verilerden elde edilen bilgilere göre 866 milyar dolarlık giriş ve 1.55 milyar dolarlık çıkış arasında bulunan fark bu durumu gösteriyor. Borsada para çıkışı en çok Çarşamba günü gerçekleşti. Blockchain veri platformu Arkham Intelligence tarafından aktarılan bilgilere göre, Gemini’ın kripto cüzdanlarında bulunan miktar 2,2 milyar dolarken, yaşanan olayların ardından 1,7 milyar dolara geriledi. 

İşlemlerin durdurulması, olayları karıştırdı

Yatırımcıların paraların çekme eğilimi, Gemini’nin Çarşamba günü Earn programından para çekme işlemlerini durdurması ile beraber geldi. Gemini borsasının yardım aldığı kripto yatırım bankası Genesis Global Trading’in borç verme birimi açıklamada bulundu. “Aşırı piyasa kayması” ve “FTX patlamasının neden olduğu endüstri güveni kaybı” nedeniyle müşteri işlemlerini askıya aldığını bildirdi. Earn hizmetinde duraklama yapıldığının duyurulmasından hemen sonra dünyanın her yerinden borsadan çekilme işlemleri yapılmaya başlandı ve bazı kişiler ise platformun bazı alanlarına erişim sağlayamadıklarını bildirdi. Yani çalkantılı olayların yaşanması, yatırımcıları bir kez daha tedirgin etti. Ancak Gemini, çok geçmeden bunun sadece bir “Amazon Web Services kesintisi” olduğunu tweetledi ve yatırımcıların fonlarının güvende olduğunu bildirdi. FTX ve Alameda olaylarının ardından piyasa halen tedirgin olmaya devam ediyor.

Bitcoin Karşıtı Schiff: Bitcoin Yok Olacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir