Kripto para dünyasının lider ismi Bitcoin (BTC), son dönemlerde piyasalarda yaşanan olumsuz durumlar karşısında kötü bir performans sergiliyor. Bitcoin Karşıtı Schiff ise iddiasını sürdürüyor: Bitcoin yok olacak!

Dolar ve diğer yatırım araçlarının son dönemlerde yükseliş göstermesine rağmen düşüş yaşayan Bitcoin, yatırımcılarını adeta büyük hüsrana uğrattı. Lider kripto para BTC’nin düşüşe geçmesiyle beraber BTC karşıtı kişiler bir kez daha gündeme gelmeye başladı. Bir altın yanlısı ve Bitcoin karşıtı olarak bilinen Peter Schiff, FTX krizinin ardından düşüncelerini paylaştı. Yıllardır Bitcoin hakkında olumsuz düşünceleriyle bilinen ve Bitcoin’in yok olacağını söyleyen Schiff, resmi Twitter hesabı üzerinden şunları aktardı:

Bir yıl önce Bitcoin 69.000 dolar seviyesine ulaştı. Muhteşem zirvenin ana nedenlerinden biri, benzeri görülmemiş kripto reklamları ve spekülatif satın almayı finanse eden tüm kaldıraçlı piyasalardır. FTX’in iflası, tüm rallinin bir sahtekarlık olduğunu kanıtlıyor. Asla tekrarlanmayacak. Bitcoin çılgınlığı bitti.”

Bitcoin’i bir sahtekarlık olarak değerlendiren Schiff, Bitcoin’in sonu geldiğini bildirdi. Kripto paraya adeta düşman olduğunu gösteren Peter Schiff, açıklamalarına şunları ekledi:

Dolar endeksi geçen hafta %4 düşerek haftayı Mart 2009’dan bu yana en büyük iki günlük düşüşüyle sonlandırdı. Altın haftada %5 artarak Mart 2020’den bu yana en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirdi. Bitcoin ise bir haftada %20 düştü. Daha zayıf bir dolar, daha güçlü enflasyon anlamına gelir. Bitcoin ile değil, altın ile riskten korunun. Bu bir kripto kışı değil. Bu kripto yok oluşudur. Ama blockchain yaşamaya devam edecek. Altın kripto türüne öncülük etmek için tekrar yükselecek.”

Lider kripto para Bitcoin yazının hazırlandığı dakikalarda 16.840 dolar seviyesinden işlem görüyor. Yakın zamanda bir değişiklik olup olmayacağı ise merak ediliyor.

Global kripto para borsası Mamoru Türk kripto ekosistemiyle buluşuyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir