Google ve Microsoft’un yapay zekada karşı karşıya geldiği iki yazılımı Gemini Advanced ve Copilot Pro’dan hangisi iyi? Farkları neler? İşte detaylar.

Yapay zeka uygulamalarında Google ve Microsoft’un ürünleri yapılan son güncellemeler sonrasında karşı karşıya getirildi. Her iki de ücretsiz olarak kullanılabilen uygulamada ücretli seçenekler de mevcut. Ücretli üyeliklerde farklı özellikler sunan şirketler, seçim konusunda işleri zorlaştırıyor. Ücretli sürümlerinde her iki uygulamanın da ücretleri 20 dolar olurken farklı pazarlarda bu fiyatlarda kura bağlı değişiklik gösterebiliyor.

Gemini Advanced ve Copilot Pro’nun Hangisi İyi, Farkları Neler?
Gemini Advanced ve Copilot Pro’nun Hangisi İyi, Farkları Neler?

Gemini Advanced ve Copilot Pro Hangi Modelleri Kullanıyor?

Gemini Advanced, direk Google tarafından destekleniyor. Orijinal Bard’ın yerine gelen Gemini, Ultra 1.0 büyük dil modeli (LLM) ile çalışıyor.  Google One AI Premium ücretli sürümleriyle kullanılabilen yapay zeka aracı, kullandığı dil modeliyle rakiplerinden de ayrılıyor.

Microsoft ise ChatGPT’nin ana şirketi OpenAI ile 2021’den beri stratejik ortaklık sürdürüyor. bu nedenle de Copilot GPT dil modellerini kullanıyor. Edge tarayıcısından 365 programlarına kadar çok geniş bir alanda entegre olan Copilot, GPT 4.0 ve 4.0 Turbo ile çalışıyor.

Gemini Advanced ve Copilot Pro’nun Hangisi İyi, Farkları Neler?
Gemini Advanced ve Copilot Pro’nun Hangisi İyi, Farkları Neler?

Gemini Advanced ve Copilot Pro Neler Yapabilir?

İki yapay zeka uygulamasının yetenekleri karşılaştırmasında da dikkat çeken farklılıklar var.  Gemini Advanced, piyasada yeni olmasına karşın büyük dikkat çekti. Kodlama, mantıksal akıl yürütme gibi görevlerde üstün bir performans sunuyor. Ancak en büyük fark, yazışmalarda bir sınır olmaması. Çıktı konusunda çok daha esnek yapıla olan Gemini Advanced bu sayede öne çıkıyor.

Üretkenlik odaklı Google, Gemini Advanced’i Workspace uygulama paketiyle bir araya getirerek profesyonel alanlarda da verimliliği arttırdı. Gmail, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve Meet gibi pek çok Google uygulamasında bu yapay zeka aracı kullanılabiliyor.  Gemini’nin görüntü oluşturma yeteneği olsa da sonuçlar çok başarılı olmadığı gibi hatalar nedeniyle Google’ın eleştirilmesine yol açtı.

Microsoft ise Copilot Pro’nun Microsoft 365 uygulamalarıyla yüksek performanslı entegrasyonu sağladı. Hizmet üstelik görüntü oluşturucu olarak DALL-E 3’ü kullanmasıyla Google gibi pek çok rakibine de fark atıyor. Dünya genelinde görüntü oluşturmada en iyi modellerden birisi olan DALL-E 3, Copilot sayesinde kullanıcıların kolay erişilebiliyor.

Hangisi daha iyi? Gemini Advanced veya Copilot Pro?

Google One AI Premium’un bir parçası olan Gemini Advanced, 150 ülke ve bölgede, İngilizce temelinde hizmet sunuyor. Google ürünlerini kullananlar için daha fazla fayda sağlayacak araçta, üretkenlik ve verimlilik için güncellemeler yapılıyor. Öte yandan Microsoft Copilot Pro, Copilot’un ücretsiz sürümünün mevcut olduğu 222 ülke ve bölgede kullanılabiliyor. Windows ve Microsoft ürünleriyle entegrasyonu söz konusu olduğunda daha fazlasını sunan Copilot, görüntü oluşturma araçları gibi özellikleriyle fark yaratıyor. Sizin favoriniz hangisi?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir