Sensor Tower her ay mobil oyun dünyasının en çok indirilen oyunları hakkında açıklama yapmaya devam ediyor. Ocak 2021 döneminde en çok indirilen oyunlar açıklandı. İndirilen oyunları zirvesi zaman zaman değişebiliyor. Bununla beraber listeye yeni oyunların da eklendiği oluyor. 

Her ay düzenli bir şekilde elde edilen verileri paylaşarak oyun dünya hakkında bilgi veren Sensor Tower, 2 hafta öncesinde yayınlanan en çok indirilen uygulamalar listesinin ardından bugün 2021 yılının zirvede yer alan mobil oyunları da açıklandı. Ocak 2021 döneminde en çok indirilen oyunlar toplamda en çok indirilen, App Store’da en çok indirilen ve Google Play’de en çok indirilen oyunları şeklinde hazırlandı. 

İki platformdan alınan verilere göre Ocak 2021 dönemini zirvede kapatan isim, Join Clash 3D oyunu oldu. Supersonic Studios tarafından geliştirilen bu oyun, ocak ayı sürecinde 27 milyon kullanıcı tarafından mobil cihazlara indirildi. Geçtiğimiz ay içerisinde zirveye yerleşen oyun Among Us’sa Join Clash 3D’yle yer değiştirmiş oldu. Among Us, listenin ikinci sırasında yer aldı.

2 1613812813

En çok indirilen oyunlar – Ocak 2021

Join Clash 3D

Among Us

DOP 2

Sushi Roll 3D

Project Makeover

Roof Rails

Phone Case DIY

Oh God

Hit Master 3D

Stacky Dash 

Listenin ilk iki sırasında yaşanan yer değişikliği, listenin genlinde görülmemiş durumdadır. Aynı zamanda geçtiğimiz aya göre bu ay listeye daha fazla yeni oyun eklendi. Yeni oyunlar arasında en popüler olanı ise DOP 2 oldu. DOP 2, Sushi Roll 3D’yi bir sıra geriye atarak üçüncü sıraya yerleşmeyi başardı. 

3 1613812830

En çok indirilen Android oyunları – Ocak 2021

Join Clash 3D

DOP 2

Phone Case DIY

Sushi Roll 3D

Among Us

Hit Master 3D

Roof Rails

Oh God

Candy Crush Saga

Red Imposter

Android işletim sistemi oyuncuları bu ay da yeni oyunlar denemeye devam ediyor. Söz konusu bu listeye 5 yeni oyun daha eklenirken zirvede yer alan isim ise Join Clash 3D oldu. Among Us’sa popülerliğini bir nebze olsun kaybederken 5. sırada yerini aldı. Listenin 10. sırasında ise Among Us’ın üç boyutlu çakması Red Imposter yer aldı. 

En çok indirilen iOS oyunları – Ocak 2021

Project Makeover

Among Us

Call of Duty: Mobile

PUBG Mobile

Roof Rails

Homescapes

Roblox

Oh God

Shortcut Run

Subway Surfers

App Store mağazasında yer alan bilgilere göre ise aya göre başarılı olan uygulamalar gösterildi. Listede yer alan tek yeni oyun Oh God olurken Among Us, geçtiğimiz ayki performansını korumayı başardı. Project Makeover ise listenin birinci sırasına tırmandı. Call of Duty: Mobile, kendisine üçüncü sırada yer buldu. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecek ay içerisinde oyun bilgisinin değişip değişmeyeceğini görebiliriz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir