Google tarafından telefonlar için geliştirilen, özel bir klavye uygulaması olan Gboard, diğer klavyelerde olduğu gibi otomatik düzeltme özelliğine sahip. Peki, Gboard klavyede otomatik düzeltme nasıl kapatılır?

Android işletim sistemlerinin yanı sıra iOS işletim sisteminde de kullanılabilen ve bu özellikleriyle oldukça dikkat çeken Gboard klavye, otomatik düzeltme sistemi nedeniyle bazı zamanlarda kullanıcıları zorlayabiliyor. Özellikle sözlükte yer almayan bazı kelimelerin yazılması sırasında otomatik bir şekilde kelimelerin düzeltilmesi, çoğu zaman mesajlaşma işinin daha da zor olmasına neden oluyor. Bu tür durumları önlemek ve özellikle kısa bir şekilde yazacağınız mesajlarda herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız Gboard klavyede otomatik düzeltmeyi kapatmanız gerekecektir.

Gboard klavyede otomatik düzeltme işlemleri

Klavyede otomatik düzeltme işlemlerini yapmak adına aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Çok kısa sürecek işlemler sayesinde, otomatik düzeltmeyi kolayca pasif duruma getirebilirsiniz. Eğer yeniden düzeltme seçeneğini açmak istiyorsanız, aynı işlemleri tekrarlamanız yeterli olacaktır. İşte adım adım Gboard klavyede otomatik düzeltme işlemleri;

Ayarlamak için Gboard uygulamasını açın ve ayarlar bölümüne gidin.

2019 01 20 15 23 46 1547987041

Uygulama ayarlarında yer alan metin düzeltme ya da İngilizce adı ile text correction seçeneğini seçin.

2019 01 20 15 24 09 1547987057

Burada metin düzeltmeler ile ilgili farklı detaylar karşınıza çıkacaktır.  Otomatik düzeltme için autocorrect in ya da otomatik düzeltme seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

2019 01 20 15 24 34 1547987083

Bu ayarlamaları yapmanız ile birlikte artık klavye ile yazdığınız yazılar otomatik olarak düzeltilmeyecek ve yazdığınız haliyle karşı tarafa gönderilecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir