Chromebook oyunları, oyunları uygun bir fiyata oynamanıza olanak tanır. Google, Chromebook’larla bulut oyun hizmetlerine geçecek.

Google, eski PC’leri ve Mac’leri Chromebook’lara dönüştürecek

ChromeOS çalıştıran Chromebook’lar son zamanlarda biraz dikkat çekiyor. Google, Chromebook’ların oyuncuların kullanabileceği bir dizüstü bilgisayar olmasını istiyor. Teknoloji devi, Stadia ve GeForce Now gibi bulut oyun sistemlerinden yararlanan bir oyun Chromebook’u tasarlıyor.

Gaming Chromebook ile GeForce’u şimdi sorunsuz oynayın

Yıllardır oyun bilgisayarları denilince akla Windows tabanlı modeller geliyor. Ancak bu, ChromeOS bulut oyununu başlattığında değişebilir. Google, oyuncuları sitesine çekmek için oyun odaklı bir Chromebook üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi Bulut oyun hizmetleri için donanım önemli değildir. Yeterince hızlı bir internet bağlantısı, ihtiyacınız olan oyunları Stadium ve GeForce Now gibi hizmetlerden oynayabileceğiniz anlamına gelir. Google ise oyun odaklı Chromebook modellerini “bulut oyun cihazları”na dönüştürmek istiyor.

Teknoloji devinin daha önce oyuncuların dikkatini çekmek için RGB klavyeli bir Chromebook üzerinde çalıştığını gördük. Ancak şirket şimdi Chromebook hedefini HP ve Lenovo gibi ortaklarla olan oyunlara genişletmek istiyor.

ChromeOS’un bulut oyun platformu olmasını isteyen Google, önceden kurulu GeForce Now ve Stadia yazılımını işletim sistemine entegre ediyor. Bulut oyun hizmetlerine ek olarak, oyunlar Discover tarafından sağlanmaktadır.

Chromebook ayrıca çok güçlü bir bulut oyun optimizasyonuna sahip olması da büyük bir avantaj olabilir. Bulut oyunlarının en önemli yönü internet bağlantısı olsa da, ChromeOS’un sunduğu özelleştirmeler bu durumu da değiştirebişir.

Başka bir rapor, Intel Alder Lake CPU ve Nvidia GPU’lu bir Chromebook’u da ortaya çıkardı. “Agah” kod adlı bu Chromebook’un, güçlü donanımlarla bulut oyunlarının ötesine geçmek istediği açıklandı. Ancak oyunun ChromeOS entegrasyonuna sahip olması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir