Galaxy Z Fold 3 modelinde S Pen adı verilen kalem için özel bir yuvanın olmaması hoş karşılanmazken bu özel yuvanın yeni modelde de yer almayacağı öne sürüldü.

Samsung 2022 yılında piyasaya süreceği amiral gemileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ana modelleri Samsung Galaxy S22, S22 Plus ve S22 Ultra olacak. Ancak bu modellerin yanı sıra Galaxy S21 FE, Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 için de planlamalar yapılıyor. Bugüne kadar yapılan sızıntılarda genellikle Galaxy S22 serisi ön planda tutulsa da son raporlar Galaxy Z Fold 4 modeli içindi. Raporlarda en çok dikkat çeken detay ise yeni versiyonda S Pen yuvasının yer almayacağının belirtilmesi. 

Galaxy Z Fold 4’e özel yuva eklenmeyecek

Galaxy Z Fold modeli ile özel bir S Pen kalem tasarımının tanıtılması ve özel bir yuvanın kullanılması bekleniyordu. Ancak gelen raporlar, beklentilerin gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Galaxy S 21 Ultra modelinde S Pen için daha fazla destek veren ve özel bir yuvaya sahip modeli piyasaya sunan Samsung, katlanabilir modellerinde benzer bir tasarımı uygulamak istemiyor. Ekranda S Pen kalem desteğinin Galaxy Z Fold 3 modeline gelmesi büyük bir yenilik olarak dikkat çekse de kalemin saklanması ve kullanım dışı kaldığı durumlarda sürekli bir yer bulunması gerekmesi, şu anda kalem deneyiminin sınırlı kalmasına neden oluyor. 

S Pen yuvası Galaxy S22 Ultra’da olacak, Z Fold 4’te atlanacak

Galaxy S22 Ultra’da yer alacağı kesinleşen kalem yuvasının Galaxy Z Fold 4’te olması bekleniyordu. Özellikle Galaxy S22 Ultra modeli için yapılan sızıntılarda görülen bu özel çalışma, katlanabilir modellerde de bir beklenti yaratmıştı. Ancak şirket muhtemelen farklı pazarlama stratejiler nedeniyle böyle bir yeniliğe yer vermeyeceğini şimdiden gösterdi.

Cihazın katlanabilir bir yapıda olması böyle bir yuvaya yer verilmesini zorlu kılabilir. Ancak tüm teknik zorunluluğa rağmen kullanıcıların büyük bir beklenti içerisinde olması ve böyle bir yeniliğin sunulmayacağının görülmesi, katlanabilir modellerde satışların düşük kalmasına neden olabilir. Galaxy Note serisinin tamamen iptal edilmesinin ardından kullanıcılar yeni bir telefon serisine şu ana kadar alışabilmiş değilken en iyi ihtimal katlanabilir modeller olarak gösteriliyordu. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir