Ağustos ayından itibaren piyasaya sunulması beklenen Samsung’un Galaxy Z Fold 4 modeli ile ilgili yeni bilgiler gündeme geldi. İddialara göre telefonun kamerası çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak ve telefondaki dayanıklılık arttırılacak. 

2021 yılında piyasaya sunulan Galaxy Fold 3 modeli, kısa süre içerisinde piyasanın en çok tutulan modelleri arasında yer aldı. Katlanabilir yapısıyla dikkat çeken ve farklı bir deneyim sunan telefonun 2022 yılında bir üst versiyonu tanıtılacak. 2022 yılının Ağustos ayından önce tanıtılması beklenmeyen telefon için pek çok yeni bilgi gündeme gelmeye başladı.

İddialarda en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi Galaxy S22’de yer verilen kamera özelliklerinin yeni katlanabilir modelde kullanılacak olması. Samsung amiral gemilerinde üstün kamera özellikleri ile dikkat çekti ve bu durum satışlarda da avantaj yaratıyordu. Bu bakımdan katlanabilir modellerin kamera performansının üstün bir deneyim sunacak olması, telefonun pazarlanması sırasında da işleri kolaylaştırabilir. 2x optik zoom sunan 12 megapiksel sensör, Galaxy S22’de daha iyi bir deneyim sunan sensörler telefona eklenecek.

Selfie kamerası güçlendiriliyor

Arka kameralarda yapılacak bu iyileştirmeler, ön kamerada da yer alacak. Bilgilere göre 2021 yılında sunulan Galaxy Z Fold 3 modelinde kamera 4 megapiksel olarak sınırlandırılmıştı. Ancak bu düşük çözünürlük ve kalite, kullanıcıların en çok eleştirdiği noktalar arasında yer almıştı. Yeni versiyonda bu handikabı ortadan kaldırmak isteyen Samsung, daha iyi fotoğraf işleyecek 10 megapiksel ön sensörü kullanacak. Kameralarda yapılacak bu iyileştirmelerin yanı sıra tasarımı çok daha dayanıklı hale getirmek isteyen şirket, bu konuda pek çok iyileştirme yapacak.

İyileştirmelerde öncelik daha dayanıklı menteşeler kullanmak olacak. Aynı zamanda önceki serilere göre daha az menteşeye telefonda yer verilecek. 3. versiyonda 2 ayrı parçanın kullanıldığı menteşe sistemlerinin tek bir parçaya düşürülme ihtimali bulunuyor. Böyle bir değişim ise telefonun ağırlığını ve kalınlığını azaltacak. Telefon önceki seviyelere göre daha mobil kullanıma uygun ve taşınılabilir hale gelecek. Hareketli parça sayısının azaltılması telefondaki dayanıklılığı da doğrudan yükseltecek. Bu sayede yeni versiyon, kullanıcıların beklentilerini daha iyi karşılayabilecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir