Samsung tarafından piyasaya sunulacak Galaxy X Cover Pro 2 modeli ile ilgili Geekbench sonuçları paylaşıldı. X Cover serisinin yeni akıllı telefonu için hazırlıklar yapan Samsung, yeni modeli ile çok daha güçlü donanımları kullanıcılara sunacak. SM-G736B model numarası ile test süreçleri devam eden telefonun, bazı temel özellikleri de test süreci ile ortaya çıktı. 

test

Galaxy XCover Pro 2 Geekbench’te 

Samsung Galaxy XCover Pro 2, SM-G736B model numarasıyla Geekbench 5 veritabanında ortaya çıktı. Cihaz tek çekirdekli testlerden 766 puan alırken çok çekirdekli testlerden 2722 puan aldı. 8 çekirdekli bir işlemcinin kullanılacağı telefonda, bu sekiz çekirdekten 4’ü 1.80 GHz frekansında, diğer 4’ü ise 2.40 GHz frekansında çalışacak. Lahaina kod adı ile adlandırılan işlemcinin adı ve mevcut özellikleri, telefonda Snapdragon 778G işlemcinin kullanılacağını gösteriyor.

TSMC’nin 6 nm üretim sürecini dahilinde üretilen işlemci Qualcomm’un orta sınıf işlemci türleri arasında en iddialı modellerden bir tanesi. İşlemci grafik biriminde Adreno 642L’yi kullanıyor. Samsung Galaxy X Cover Pro 2 modeli öncesi işlemci; Xiaomi 11 Lite NE, Galaxy A52s 5G ve Realme GT Master Edition gibi modellerde de yer almıştı.

Testlerde cihazın 6 GB RAM ile geleceği de görülüyor. Android 12 işletim sistemini kullanacak olan telefon, böylece performansı ve işletim sistemi ile de beklentileri karşılayabilir. Özel arayüz konusunda herhangi bir detay yer almasa da muhtemelen Samsung’un One UI 4.1 sürümünü kullanacak.

cover
Galaxy X Cover Pro 2

Galaxy XCover Pro 2 Ne Zaman Çıkacak?

Şu an için Galaxy XCover Pro 2’nin çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Ancak test süreçleri ile son aşamaya geldiği görülen telefon için tanıtımın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor. Tanıtım sonrasında cihaz için Avrupa ve ABD pazarlarının hedeflenmesi beklentiler dahilinde. Galaxy A serisi için özel bir tanıtım hazırlığında olan Samsung’un bir sonraki tanıtımda Galaxy X Cover Pro 2 modeline yer vermesi mümkün. Orta segmente yönelik bir model olarak geliştirilen Galaxy X Cover Pro 2 hem tasarımı hem de özellikleriyle fark yaratıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir