Samsung tarafından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen tanıtımda Samsung Galaxy 22 serisinin 4 yıl boyunca Android işletim sistemi güncellemesi alacağı belirtildi. Samsung’un tanıtımda söylediği bu sözler cihazlar için yeni bir dönemin başladığını ve 4 yıl boyunca telefonların güncel bir şekilde kullanılacağını ortaya çıkardı.

Bugün yayınlanan blog gönderisinde ise tıpkı amiral gemisi modellerde olduğu gibi akıllı saatlerde de 4 yıllık bir destek süresinin sağlanacağı belirtildi. Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic serisi ile birlikte başlayacak 4 yıllık destek süresi, kullanıcıları hem WearOS işletim sistemi güncellemesini hem de özel arayüz güncellemesini almasını sağlayacak.

Galaxy Watch Desteği 4 Yıla Çıkarıldı 

Samsung resmi blog gönderisinde konu ile ilgili olarak şöyle denildi;

Seçkin Galaxy kullanıcıları artık dört nesil One UI ve Android OS yükseltmeleri ile en yeni mobil deneyimin keyfini daha uzun süre çıkaracak. Dört yıla kadar One UI Watch and Wear OS Powered by Samsung ile uygun Galaxy cihazları şunlar:

Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic ve yakında çıkacak Galaxy Watch serisi cihazlar

Telefonlarda ise desteklenecek modeller şöyle;

Galaxy S Serisi: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra’nın yanı sıra Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE ve yakında çıkacak S serisi cihazlar

Galaxy Z Serisi: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 ve yakında çıkacak olan Z serisi cihazlar

Galaxy A Serisi: yaklaşan seçili A serisi cihazlar

Galaxy Tabletler: Galaxy Tab S8 , S8+, S8 Ultra ve yakında çıkacak olan Tab S serisi cihazlar

Paylaşımdan da anlaşılacağı üzere yeni Galaxy Watch serisi itibariyle kullanıcılar büyük yazılım güncellemesini alabilecek. Üstelik önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara sunulacak yeni bir güncelleme ile birlikte akıllı saatlerin çok daha yetenekli hale geleceği duyuruldu. Uyku koçu programı, yeni vücut kompozisyonu iç görüleri, saat arayüzünde özelleştirmeler, Google Asistan desteği ve YouTube müzik uygulamasında iyileştirilmiş müzik akışı gibi pek çok yenilik yeni güncelleme ile saatlere alınabilecek.  Bu nedenle yeni güncellemeler ve destek süreci ile birlikte yeni akıllı saatlere ilginin daha da artması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir