Samsung üst seviye tableti olan Galaxy Tab S9 modelinin özellikleri ortaya çıktı. Samsung Galaxy Tab S9 özellikleriyle iPad Pro’yu geride bırakacak gibi duruyor.

Akılı telefon pazarında oldukça başarı yakalayan Samsung, tablet pazarında da önemli yere sahiplik yapıyor. Birçok güçlü modeller ile rekabet içerisinde olan Güney Koreli şirket, Galaxy Tab S9 serisi Apple ile kıyasla güçlü bir rekabet içerisinde. Samsung geçtiğimiz yıl dizüstü bilgisayar pazar payında Galaxy Tab S8 Ultra ile güçlü bir hakimlik istedi, aldığı başarılarla yetinmeyen Samsung bu yılın sonlarına doğru serinin bir üst modeli olan Galaxy Tab S9 Ultra modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Merak uyandıran yeni ürün Apple geride bırakacak üst düzey özelikleri sızdırıldı. Elde edinilen son bilgiler neticesinde, Galaxy Tab S9 Ultranın iPad Pro’ları kıskandıracak özellikleri ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2023 04 07 at 11.11.05 1
Samsung Galaxy Tab S9

Galaxy Tab S9 ultra işlemcisi ve teknik özellikleri açıklandı

Sektörün ünlü sızıntı kaynağı Ice Universal’a, yaklaşmakta olan Samsung un Galaxy Tab S9 ultra modelinin en önemli teknik özelliklerini paylaştı. Ice Universal’a göre tablet; geçtiğimiz yıl çıkan selefi Tab S8 Ultra ile hemen hemen aynı boyutlara sahip olacak. Gücünü ise 2022 yılı Galaxy S23 serisinde yer alan özel kullanımı ile Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden alacak. Samsung dünyanın en güçlü tableti olarak akıllarda yer edinmeyi hedefliyor. Diğer yandan 14,6 inçlik bir WQXGA+ ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak ve 45W hızlarında şarj olabilen 11.200 mAh bataryası ile Galaxy Tab S8 Ultra modelden pek bir farkı olmayacak.

Galaxy Tab S9 ultra teknik özellikleri ile dünyanın en güçlüsü

Üründe modifiye edilmiş bir Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 kullanılmakta olup, bunun dışında 16 GB’a kadar LPDDR5X RAM seçeneği ile performansını zirveye taşıyacak. Yaklaşık olarak tartıda 737 gram ağırlığında görülmekte. En önemli özelliği arasında ise cihazda toza ve 30 dakikaya kadar 1,5 metre derinlikteki suya dayanmasına ortam hazırlayan IP68 sertifikasını bulunması ile dikkatleri topladı. Öne çıkan bu özellik sayesinde Tab Active serisinde bir ilke imza atıyor.

Merakla beklenen yeni Galaxy Tab S9 ultra modeli ise 2023′ ün son aylarında piyasaya çıkacak.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 4. Sınıf öğrencisi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir