Galaxy Tab S6 Lite ile ilgili Samsung cephesinden resmi açıklama geldi. Açıklamada Galaxy Tab S6 Lite versiyonunun piyasaya sunulacağı belirtildi.

Samsung, tablet alanında iddialı olduğu Galaxy serisinin yeni üyesini tanıtmaya hazırlanıyor. Galaxy Tab S6 Lite olarak adlandırılan yeni model, Samsung’un bu alandaki başarısını pekiştirecek. 2020 yılı itibariyle Lite olarak adlandırılan versiyonlarıyla piyasada yr almaya başlayan Samsung, son dönemlerde daha iddialı özelliklere bu modellerinde yer vermeye başladı.

Galaxy Tab S6 Lite Özellikleri Neler Olacak?

Galaxy Tab S6 Lite için 2024 güncellemesinde en büyük yükseltme işlemcide görülüyor. Yeni modelde son versiyonda yer alan Snapdragon 732G yerine Exynos 1280 işlemci tercih edilmiş. Snapdragon yerine kendi geliştirdiği işlemciyi tablete ekleyen Samsung, bu yükseltme ile performansta da ciddi bir artış sağlayacak.

Bugüne kadar yapılan testlerde SM-P625 ve SM-P627. SM-P625 model numaralarıyla iki farklı versiyonun olacağı görülen telefon, satışa sunulacağı pazarlara göre ayrışacak. Türkiye için ise SM-P627 model numarasının satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Wi-Fi’li ve Wi-Fi olmayan modelleriyle Türkiye pazarında yer alacak olan Samsung, tablet almak isteyenler için alternatif yaratacak.

Galaxy Tab S6 Lite Sahneye Çıkıyor
Galaxy Tab S6 Lite Sahneye Çıkıyor

Samsung modelini güncellemiş olarak yeniden pazara sunacak. Önceki versiyonuyla yakalanan başarı, Samsung’un bu alanda yüzünün gülmesini sağlamıştı. Bu nedenle yeni modelin de satış başarısı yakından takip edilecek. Benzer bir performansın elde edilmesi tablet alanında Samsung’un payının artmasını sağlayabilir.

Galaxy Tab S6 Lite Kaç Para Olacak?

Serinin bir önceki modeli şu anda satışta. Samsung’un resmi internet adresi üzerinden 8499 TL’den satılan cihazın teknik özellikleri şöyle;

  • Ekran: 10.4 inç ekran
  • Batarya: 7040mAh batarya
  • Depolama alanı: 128 GB
  • RAM: 4 GB
  • Ek aksesuarlar: S Pen

2024 Galaxy Tab S6 Lite modelinin daha üst özelliklerle donatılması ve 15 bin TL bandında satılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir