Samsung tarafından önümüzdeki günlerde piyasaya sunulması beklenen Samsung Galaxy Tab A8 modeli test sürecinde sızdırıldı. Yapılan sızıntı ile birlikte yeni modelde yer alacak pek çok özellik şimdiden açığa çıkmış oldu.

Galaxy Tab A7modelinin halefi olacak yeni model, yapılan sızıntı ile birlikte tüm tablet serilerinden çok daha iyi bir performans sunacağını şimdiden gösterdi. Geekbench’te ortaya çıkan ve 91mobiles tarafından açıklanan yeni rapora göre LTE ve Wi-Fi olmak üzere iki farklı versiyon piyasaya sunulacak.

Galaxy Tab A8 neler sunacak?

Orta seviyeye hedeflenecek olan yeni tablet modelinde önceki modele göre daha fazla iyileştirme yapılmış durumda. SM-x200 model numarası ile görüntülenen yeni tablet modelinde Unisoc T618 adında yeni bir işlemci kullanılacak. 8 çekirdeğe sahip olan yeni işlemcide  2.0GHz temel saat hızına kadar çıkabiliyor. İşlemcinin 3 GB RAM ile eşleştirileceği ve böylece önceki versiyona göre daha iyi bir performans sunacağı öngörülüyor.

Geekbench testleri ile birlikte performansına dair detayların da açığa çıktığı yeni tablette tek çekirdek testinde 1704, çok çekirdek testinde ise 5256 puanlık bir sonuç alınmış durumda. İki farklı versiyon ile piyasaya sunulacağından dolayı bir versiyonda 4 GB RAM gibi daha güçlü donanımlara yer verilmesi mümkün görünüyor.

RAM versiyonlarının yanı sıra depolama alanlarında da 3 farklı seçeneğin yer alacağı tablette kullanıcılar 32 GB, 64 GB ve 128 GB olarak farklı depolama alanlarından birisini tercih edilebilecek. Son raporda belirtilen özelliklerin dışında önceki dönemlerde yeni tablet için farklı özellikler sızdırılmıştı. Bu özelliklerde ise 10.5 inçlik bir ekranın kullanılacağı, 1920 x 1200 piksel çözünürlüğünün destekleneceği ifade edilmişti. Cihazın kameralarında ise ön kamerada 5 megapiksel, arka kamerada ise 8 megapiksel bir lens bulunacak. 7040 mAh pil kapasitesi ile çalışacak olan tablet modelinde hızlı şarj desteği de bulunuyor. Sızıntılara göre gri, gümüş ve altın renkler ile satışa çıkacak olan tablette 3.5 milimetre kulaklık jakı gibi bağlantı destekleri mevcut.

Samsung’un Galaxy Tab A8 modelinin ne zaman tanıtılacağı ve satışa çıkacağı henüz bilinmiyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir