Geleceğin amiral gemisi Galaxy S25’in en büyük rakibi iPhone 16 Pro modelinden daha hızlı olabileceği gündeme geldi. İşte son gelişmeler.

Samsung, Apple ile akıllı telefon pazarında ciddi bir rekabet içerisinde. Her iki şirket de hem birbirine karşı üstünlük kurmak hem de pazardan daha fazla pay  alabilmek adına yeni modellerinde iddialı özelliklere yer vermeye çalışıyor. Bu kapsam dahilinde bir sonraki modeller Galaxy S25 ve iPhone 16 serileri olacak. Ancak gelen son bilgilerde Samsung’un bu rekabette dengeleri değiştirebileceği görüldü.

Galaxy S25, iPhone 16 Pro’dan Daha Hızlı Olabilir
Galaxy S25, iPhone 16 Pro’dan Daha Hızlı Olabilir

Galaxy S25, iPhone 16 Pro’yu Geçebilir

Galaxy S25 serisi, iddialı gelen S24 serisi üzerine önemli yükseltmelerle piyasada olacak. Yapay zeka desteğini daha fazla artacağı bu modelde, yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre işlemci ve DRAM ile yeni model çok daha yüksek performans sunacak. Samsung’un piyasaya sunacağı yeni modeller ile Apple modelini geçeceğinin konuşulması sektörde önemli bir detay. Zira Apple bu alanda son yıllarda ciddi bir avantaj elde etmiş ve rakiplerine karşı güçlü bir hakimiyet elde etmişti.  Bu nedenle Galaxy S25 ile atılacak bu adım, şirketin dengeleri bundan sonra değiştirmek istediğini net olarak gösterecek.

Galaxy S25’in güçlü olmasındaki en önemli etken işlemci olacak. Qualcomm imzası taşıyan Snapdragon 8 Gen 4 ile eşleşecek LPDDR6 teknolojisi performansın doğrudan artmasını sağlayacak. Bu da Apple modelindeki donanımlara göre Samsung’un avantaj elde etmesini kolaylaştıracak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir