Galaxy S24 Ultra modelleriyle piyasada büyük etki yaratan Samsung, ilginç bir sorunla karşı karşıya. Kullanıcılar Galaxy S24 Ultra’daki S Pen’in kokmasından şikayetçi…

Galaxy S24 Ultra modeliyle bugüne kadarki en iyi akıllı telefonunu piyasaya sunan Samsung, yeni modelinde ilginç bir durumla karşı karşıya kaldı. S Pen kullanan kişilerin son dönemlerde sık sık şikayet etmeye başladığı bu duruma göre S Pen kötü kokuyor. Yanık plastik kokusu şeklinde bir koku aldıklarını söyleyen kullanıcılar Reddit gibi popüler platformda bir kişinin ilk paylaşımıyla birlikte arka arkaya şikayette bulunmaya başladı. Bu durum, S Pen’le ilgili pek çok spekülasyon da ortaya çıktı.

Galaxy S24 Ultra’daki Sorun Ne?

S Pen’le ilgili gündeme gelen bilgilerde kullanılan kimyasallar nedeniyle koku olabileceği öne sürüldü. Tüm bu iddiaların giderek artmaya başlaması sonrasında ise şirket, forumlarda yetkili isimler aracılığıyla AB topluluk forumunda açıklama yaptı. Açıklamalarda durumun son derece normal olduğu ve kullanıcıların herhangi bir endişe yaşamaması gerektiği belirtildi. Açıklamalarda  S Pen’in dahili bileşenlere yakınlığı nedeniyle telefondaki yuvasında ısınabileceği, bunun da güneşte kalmış bir arabaya benzer şekilde “sıcak plastik” bir kokuya neden olabileceği ifade edildi.

Galaxy S24 Ultra’da Yeni Sorun S Pen’in Kötü Kokması!
Galaxy S24 Ultra’da Yeni Sorun S Pen’in Kötü Kokması!

Galaxy S24 Ultra modelinde yaşanan bu durum, S Pen desteği olan diğer Samsung kullanıcılarını da meraklandırdı. Kullanıcılar S Pen’i koklamaya başladıkça S23, S22 gibi diğer Samsung modellerinde de benzer sorunun yaşandığı ifade edildi. Ancak Note S20 Ultra model sahiplerinde bu sorunun olmadığı tespit edildi. Ancak bu durumun en önemli farkı ise bu modeller sonrasında S Pen yapısında yapılan değişiklik. Yeni modellerde kauçuk kaplamasındaki farklılıkların yanı sıra parlak yüzeye sahip olması dikkat çekiyordu. Bu parlak yüzeyde kullanılan kimyasallar, ısıya maruz kaldıktan sonra yanmış plastik kokusu gibi bir kokunun ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir