Galaxy S24 serisinin satışlarındaki ivme dikkat çekerken iPhone 15 serisini geçebileceği konuşuluyor.

Samsung’un piyasaya sürdüğü amiral gemisi serisi Galaxy S24 ABD’de önemli bir satış sürecine girdi. Samsung ile Apple arasındaki rekabette cihazların ne kadar satış yapacağı merak edilirken Samsung önemli bir rekoru peşinde. iPhone 15 serisi ile beklentilerini karşılayamayan Apple’ın aksine Samsung bu konuda önemli bir başarı yakalayabilir.

iPhone 15 85 Milyon Satmıştı

Son rakamlara göre iPhone 15 satışları 85 milyonu aştı. bu yüksek bir rakam gibi görünse de Apple’ın ve piyasa tahminlerinden düşük. Buna karşın Samsung’un amiral gemisi serisi için önemli bir sıçrama yaşandı. Başta ABD olmak üzere Kuzey Amerika bölgesinde satışlarını arttırmayı başaran Samsung, Apple’ın güçlü olduğu bu coğrafyalarda dahi uzun zamandan sonra önemli bir satış rakamına ulaştı. Gelen son bilgilere göre yeni amiral gemisi serisi sadece bu bölgelerde 3.2 milyon satış yaptı.  Şirket daha önce ancak Galaxy S7 serisi ile benzer bir çıkış yakalamış ve en çok satan serilerden birisi de S7 serisi olmuştu.  Samsung’un güçlü olduğu pazarlardan birisi de Güney Kore. Güney Kore’de de en kısa sürede 1 milyon satışa ulaşan serilerden birisi Galaxy S24 ailesi oldu.

Galaxy S24 Satışları iPhone 15 Serisini Tehdit Ediyor
Galaxy S24 Satışları iPhone 15 Serisini Tehdit Ediyor

En Çok Satan Model Galaxy S24 Ultra

Şirketin Galaxy S24 serisinde en çok satan modeli de ortaya çıktı. Son raporlara göre S24 serisi içinde tüketicilerin en çok tercih ettiği model Galaxy S24 Ultra oldu. Samsung’un serideki toplam satışların yüze 55’ini kapsamayı başaran S24 Ultra’nın 10 milyon barajını aştığı belirtildi. Şirketin  total satışlarının ne kadar olduğu şu ana kadar açıklanmadı ve Apple’ın gerisinde. Ancak yakalanan çıkış ile birlikte modellerin daha fazla popülerlik kazanması iki şirket arasındaki farkın son amiral gemilerinde kapanacağını gösteriyor. Pek çok bölgede de Samsung, Apple’ı satışlarda geçebilir durumda.

Üstün kamera özellikleri, yüksek görüntü kalitesi ve yapay zeka desteğinin getirilmesi Samsung’un yeni amiral gemisi serilerinin satmasındaki en önemli etkenler arasında oldu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir