Samsung Galaxy S20 Ultra: 2020 yılının en iyi akıllı telefonlarından birisi. İşte 6 Mart’ta satışa çıkacak Galaxy S20 Ultra hakkında bilinmeyenler:

Bazen de “fedakar” olmak lazım: Değişken diyafram özelliği artık yok

Daha önce çıkarılan model Galaxy S9 ile birlikte kullanıma sunulan değişken diyafram özelliği, yeni model olan Galaxy S20 Ultra’da bulunmuyor. Peki bu özellik ne işe yarıyor?

Değişken diyafram özelliği sayesinde diyafram değeri, ışık koşullarına göre otomatik ya da kullanıcı tarafından manuel olarak f/1.5 ila f/2.4 değiştirilebiliyordu. Bu da ışık koşullarına göre kameranın emeceği ışık miktarını ayarlamamızı sağlıyor. Öyle ki f/1.5 diyafram değerine düşüldüğünde, düşük ışıkta daha fazla ışık emilirken, f/2.4 değerine çıkıldığında ise gün ışığındaki fotoğrafların aşırı pozlanmasının önüne geçiliyor. 

Galaxy S20 Ultra’nın neredeyse hiç bilinmeyen 5 özelliği

Geceler pixel bining teknolojisi ile aydınlanıyor

Mevzubahis ışığın yetersiz olmasına geldiği zaman piksel birleştirme teknolojisi kullanıma giriyor. Bu noktada ana görüntü sensörünün yüksek çözünürlüğe sahip olması avantaj yaratıyor. Zira 9 pikselin birleştirilmesi sonucu çözünürlükte 9 kat düşüş yaşanıyor.

Fotoğrafta 100x yakınlaştırma, peki ya videoda?

Kamera özellikleri ile ön plana çıkan Galaxy S20 Ultra, “space zoom” adındaki 100 kat dijital yakınlaştırma özelliği ile sınırları zorluyor. 10 kata kadar hibrid optik zoom ve 100 kata kadar süper çözünürlüklü zoom yapabilen amiral gemisi aynı başarılı performansı ne yazık ki video çekim modunda gösteremiyor. Galaxy S20 Ultra, video kaydederken en fazla 20x zoom yapabiliyor.

Batarya kapasitesi arttı, şarj hızı değişmedi ama şarj süresi de değişmedi

Galaxy S20 Ultra’da gerçekleştirilen iyileştirmelerden birisi de batarya kapasitesinin artırılmış olması oluyor. 5000 mAh kapasiteye sahip bir bataryadan gücünü alan amiral gemisi, 45W’a kadar hızlı şarjı destekliyor. İlk bakışta hızlı şarjda bir gelişme olmadığı görülüyor. Galaxy Note 10+’da da 45W hızlı şarj desteği bulunuyordu. Aradaki fark iki telefonun şarj olma sürelerini test edince ortaya çıkıyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra %0’dan %100’e 58 dakikada şarj olabiliyor. 4300 mAh bataryaya sahip Galaxy Note 10+ da aynı sürede tam şarj olabilir. 

Bataryalar iki adet fazda çalışır. İlk aşama olarak bitmek üzere olan ya da tamamen bitmiş olan bataryaya hızlı bir şekilde voltaj yüklemesi yapılır. Bu işlem ilk 10, 15 ya da 30 dakika içerisinde gerçekleşiyor ve bu zaman zarfında batarya,  %50 ila %70 arasında bir şarj yüzdesine ulaşır. Bunun yegane sebebi ise ilk fazdaki hızlı şarjın uzun vadede pil sağlığı üzerindeki olumsuz etkisini absorbe edebilmektir.

Samsung’dan AirDrop alternatifi: Quick Share

Samsung, Galaxy S20 ailesi ile birlikte Apple’ın çok sevilen veri paylaşım özelliği AirDrop’a rakip olacak olan Quick Share özelliğini kullanıcılara sundu. Quick Share adındaki “hızlı paylaşım” özelliğiyle birlikte, uyumlu Samsung telefon ya da tabletler arasında oldukça hızlı ve kolay bir şekilde veri aktarımı yapılabiliyor.

Bu özelliğin kazandırdığı yeniliklerden birisi de AirDrop’tan farklı olarak yakında bulunan beş farklı Galaxy S20 sahibine aynı anda dosya aktarımının yapılabilir olması. 

Güvenlik için ekstra çip

Galaxy S20 Ultra; tersine mühendislik, güç kesme yoluyla saldırı ya da lazer saldırısı gibi oluşabilecek risklere karşı özel bir güvenlik yongasına(S3K250AF) ev sahipliği yapıyor. Bu sayede kötü niyetli kişilerin, Galaxy S20 Ultra kullanıcılarının parola ve PIN gibi verilerine erişmesi veya kopyalaması bir hayli zorlaşıyor.

Yazılım tarafında ise Samsung tarafından geliştirilen özel bir uygulama ve Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+ sertifikası almış güçlü bir anahtar koruması yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir