Şüphesiz ki akıllı cihaz kullanıcıları telefon alamdan önce en dikkat ettikleri unsur kamera gücü oluyor. Kamera konusunda tatmin olan kullanıcıların ikinci adımı ise fotoğraf düzenleme uygulamaları oluyor. Fakat fotoğraflarınız üzerindeki küçük değişiklikleri herhangi bir uygulamaya sahip olmadan da halledebilirsiniz. Örneğin, Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazınızda mevcut fotoğrafın boyutunda küçültme işlemleri yapmanız mümkündür. Fotoğraftan gereksiz olduğunu düşündüğünüz bölümleri çıkarabilir ya da fotoğrafın boyutunu istediğiniz kadar küçültebilirsiniz. Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazlarda HEIF yani High Efficiency Image File Format desteği yer alıyor. Bu dosya formatı ise seçtiğiniz fotoğrafların boyutunu standart JPEG’e kıyasla kayda değer şekilde küçültme işlemleri yapmanıza yarıyor. Fotoğraflarınızda küçültme yöntemlerini kullanarak 1-2 MB arasında depolama alanında tasarruf edebilir ve akıllı cihazınızda yer alabilirsiniz. Galaxy S10 serisi içerisinde yer alan akıllı cihazlar yüksek kapasiteli dahili depolama alanı ile tasarlanmış olsalar da sık sık fotoğraf çekiyorsanız ve depolama alanı ile ilgili sorunlar ile karşı karşıya geliyorsanız akıllı cihazınızda yer açmanız gerekebilir. Hızla dolan depolama alanına karşı bu tarz küçük önlemler almak size fayda sağlayacaktır. HEIF fotoğraflar her ne kadar her web sitesi ya da işletim sistemi tarafından desteklenmese de Galaxy S10 bu fotoğrafları paylaşmak istediğinizde standart JPEG formatına dönüştürme işlemleri yapabilirsiniz. Yani akıllı cihazınızın mevcut özelliklerini kullanarak hem cep telefonunuzu fonksiyonel hale getirmiş olursunuz hem de işlemlerinizi uygulama yardımı olmadan da halletmiş olursunuz. Sadece bir kaç adım ile fotoğraflarınız üzerinde kaliteli değişiklikler yapabilirsiniz. 

Galaxy S10 ile çekilen fotoğrafların boyutunu küçültmek

– Galaxy S10e, Galaxy S10 ya da Galaxy S10+ modelli akıllı cihazlarda yer alan kamera uygulamasını açın.

– Uygulamanın sol üst kısımdaki dişli çark simgesine sahip olan butona dokunun ve ayarlara seçeneğine erişim yapın.

– Kamera ayarlarının bulunduğu arayüzde aşağı doğru kaydırma yapın ve Save options seçeneğini bulup üzerine dokunun.

– Burada HEIF pictures (Photo) seçeneğini etkinleştirin.

– Samsung Galaxy S10 akıllı telefonla çektiğiniz fotoğraflar artık .jpg yerine .heif uzantısıyla kaydedilecek. Bu sayede çok daha kaliteli ve küçük boyutlu akıllı cihaz elde edebilirsiniz. 

Düşük boyutlu HEIF imajlarını standart JPG içeriği olarak paylaşmak istediğiniz taktirde ise;

– Akıllı telefonlarda yer alan galeri uygulamasını açın.

– Arayüzde sağ üst kısımda yer alan, üç noktalı simgeye sahip olan butona dokunun ve Settings’e girin.

– Galeri ayarlarındaki Convert HEIF images when sharing seçeneğini etkinleştirin. Yapacağınız işlemler bu kadar basittir. 

Kullandığınız akıllı cihazı çok daha fonksiyonel hale getirmek ve kullanım alanınıza göre şekillendirmek için mevcut özellikleri kullanabilirsiniz. Çoğu kullanıcı akıllı cihazının özelliklerinin farkında olmadan kullanıyor. Fakat sadece küçük bir araştırma ile kullandığınız akıllı cihazı çok daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz. Fotoğraflarınız üzerinde küçük işlemler yapmak içi illa yüksek boyutlu fotoğraf uygulamaları ile akıllı cihazınızı doldurmak yerine akıllı cihazınızın özelliğini kullanın ve fotoğraflarınızı kolaylıkla düzenleme işlemini gerçekleştirin. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir