Telefonlar kendi aralarında çeşitli farklar gösterebiliyorlar. Özellikle ses tuşlarının çalışma mantığı iPhone, Samsung veya diğer markalar arasında farklılık gösterebiliyor. Android ekosisteminde ses tuşu daha çok zil sesi kontrolü yerine varsayılan medya sesi olarak tercih ediliyor. Galaxy Note 9 serisi akıllı telefonlarda ise bu tuş için ayar değiştirme seçenekleri bulunuyor. Bu içeriğimizde sizlere Galaxy Note 9’da ses tuşunu medya sesine ayarlamak için yapmanız gerekenlere bakacağız.

Galaxy Note 9 Ses Tuşunu Medya Sesi Olarak Ayarlamak

Galaxy Note 9 modellerinde ses tuşlarının medya ses kontrolü için üç farklı teknik bulunuyor. Yapacağınız bazı ayarlar ile artık medya ses kontrol sağlamak için bir medya açmanıza gerek kalmayacak. Artık ses tuşuna ne zaman basarsanız basın, medyanın varolan ses düzeyini değiştirebileceksiniz. Özellikle telefonları üzerinden video izleme yada müzik dinleme aktiviteleri gerçekleştiriyorsanız bu özellik tam da size göre diyebiliriz.

Ses tuşunu değiştirme yöntem 1

1 1 25

İlk olarak Note 9 cihazınız üzerinden Ayarlar menüsüne girin. Burada gelecek olan menü seçenekleri arasında Sesler ve Titreşim” seçeneğine dokunun. Varsayılan eylemi değiştirmek için ise “Medya için ses tuşlarını kullan” seçeneğini aktif edin.

Yapacağınız bu işlemler ile ses tuşunu sadece medya sesi yönetimi olarak değiştirmiş olacaksınız.

Yöntem 2

2 1 21

Yapacağınız bu yöntemde ise ses menüsü üzerinde yer alıyor. Zil sesini ayarlamak için ses tuşuna dokunun. Burada açılan menüyü genişlettiğinizde kaydırıcının sol tarafında yer alan oka dokunun. Burada ses menüsünün alt bölümünde yer alan “Medya için ses tuşlarını kullan” seçeneğini aktif edin.

Yöntem 3 – SoundAssistant

Samsung’un yardımcı uygulaması olan SoundAssistant uygulamasını Google Play Store üzerinden yükleyin. Bu uygulama ile ses tuşunun medya yönetimini değiştirmenin yanı sıra sağ ve sol kulaklıkta oluşan orantısız ses gibi birçok ayar yapılabiliyor. SoundAssistant uygulaması üzerinden yine ses tuşunu medya kullanımı için aktif edebilirsiniz.

Üç farklı yapacağınız yöntemle yapacağınız ayar ile Galaxy Note 9 ses tuşunu medya sesi ayarlamak için kullanabilirsiniz. En basit yöntem olan cihazın Ayarlar menüsünde yer alan seçeneklerden yapmanızı öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir