Samsung’un C serisi telefonlarına yeni bir model geliyor. Galaxy C55 olarak adlandırılacak yeni model işlemci güncellemesi alacak.

Amiral gemilerinin yanı sıra A, M, F ve C serilerini güncelleyen Samsung’un yeni modeli Galaxy C55 olacak. C serisini güncelleyecek şirket, yeni modellerinde daha iyi işlemci gücünü sunacak ve böylece performansı da arttıracak. Galaxy A55 sonrasında gündeme gelmeye başlayan Galaxy C55 modelinde yer alacak bazı özellikler de şimdiden belli olmuş durumda.

Galaxy C55 ile C Serisi Güncellenecek

En son 7 yıl önce piyasaya sunulan Galaxy C serisinin yeni üyesinin Galaxy C55 olacak olması dikkat çekici. Markanın 7 yıl neden ara verdiği, bu uzun aranın ardından neden yeni bir C modelini piyasaya sunacağı bilinmiyor. Ancak telefon Google Play Console listesinde ortaya çıktı. Galaxy M55 / F55’e benzer özelliklerle donatılan telefonun küresel bir lansman yapılması beklenmiyor. Çin’de yapılacak tanıtım sonrasında telefonun Çin sınırlarında kalması bekleniyor.

Galaxy C Serisi Snapdragon 7 Gen 1'le Desteklenecek
Galaxy C Serisi Snapdragon 7 Gen 1’le Desteklenecek

Galaxy C55 Özellikleri

Play Console listesinde telefona dair bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Android 14 işletim sistemiyle kutudan çıkacak telefon, 8 GB RAM kullanacak ve Snapdragon 7 Gen 1 serisinden gücünü alacak. Full HD ekranda 450 DPI ekran yoğunluğu ve 1080 x 2040 piksek çözünürlüğünü destekleyecek Galaxy C55, bu özellikleriyle hem Galaxy M55 hem de Galaxy F55 serisiyle paralel özelliklerde olacak. C serisinin yeniden pazara sunulmasında ve C serisinin yeni üyelerinin de Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisinin kullanılacak olması dikkat çekici. 2022 yılında tanıtımı yapılan bu işlemcide2,4 GHz hızında çalışan dört Cortex-A710 çekirdeği, 1,8 GHz hızında çalışan dört Cortex-A510 çekirdeği ve bir Adreno 662 GPU var.

Galaxy C55 ile ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir