Samsung’un, merakla beklenen orta sınıf modeli Galaxy A53’ü 2022 yılının mart ayı itibariyle piyasaya sunulması bekleniyor. Lansmanına yakın bir süre kala daha fazla detay ile sızdırılması ise pek çok özelliğinin öğrenilmesini sağladı.

Galaxy A53 için sızdırılan lansman görüntülerinde cihazda yer alacak pek çok özellik dikkat çekti. Ancak bu görüntülerde en büyük yeniliklerden bir tanesi kulaklık girişinin cihazdan çıkarılmış olmasıydı. Amiral gemilerinde yeniliği başlatan Samsung’un orta segmentte de artık yavaş yavaş kulaklık jakını geride bırakmak istediği görülebiliyor. 

glaxy scaled
Galaxy A53 özellikleri

Galaxy A53 özellikleri neler?

Yukarıdaki ayrıntılı listede görülebileceği gibi Galaxy A3 modelinde pek çok yenilik mevcut. Kulaklık girişinin yer almadığı Galaxy A53’te USB Type-c şarj bağlantı noktası üzerinden destek alınabilecek. Galaxy A53 modelin yapılan bu değişiklik ile Samsung kulaklık girişine sahip olmayan ilk orta segment modelini de sunmuş olacak. Üstelik cihazdaki bir diğer sürpriz değişiklik 1 TB’a kadar genişletilebilir SD kart yuvası. 

4500 mAh kapasiteye sahip olarak 2021 yılında piyasaya sunulan telefon, 2022 yılında ise 5000 mAh kapasiteli daha büyük bir pil ile piyasada olacak. Polikarbonat tasarımı ile dikkat çeken Galaxy A53’ün 189 gram ağırlığı ise hafif bir kullanım sunuyor. İşlemci cephesinde ise Exynos 1280 kullanılması bekleniyor. Cihazın turuncu, mavi, beyaz ve siyah olarak 4 farklı renk ile piyasada yer alması bekleniyor. 

Samsung Galaxy A53

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir