Samsung, orta seviye akıllı telefon serisine yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Telefonun çıkış tarihi sızdırıldı.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Samsung, 2022’de piyasaya sürülecek orta seviye telefonları geliştirmeye devam ediyor. Çeşitli sorunlar nedeniyle adeta bir yılan hikâyesi haline gelen Galaxy S21 FE’nin nihayet piyasaya sürülmesinin ardından şirket, diğer ürünlerin lansmanında hafif bir gecikme yaşadı. Samsung Galaxy A53 ve Galaxy A73 akıllı telefonlarının çıkış tarihleri ​​sızdırıldı.

Galaxy A53 ve Galaxy A73, 2022 baharında satışa sunulacak

Samsung, Galaxy A50s ve A70s ailelerini çiftler halinde piyasaya sürme geleneğine sahiptir. Ayrıca bu yıl bu ailelerin yeni üyeleri çıkacak. Ancak şirket ilk kez her iki akıllı telefonu da farklı dönemlerde piyasaya sürmeyi hedefliyor. Edinilen bilgilere göre Galaxy A53, Mart ayında satışa çıkacak. Kısa bir süre sonra, Galaxy A73 Nisan ayında duyurulacak.

Samsung’un Ocak ayı güvenlik güncellemesini alacak cihazları

Samsung Galaxy A53 ve Galaxy A73’ün özellikleri sızdırıldı

Akıllı telefonlar piyasaya çıkmaya yaklaştıkça, özellikleriyle ilgili bilgiler ana kaynaklardan akmaya devam ediyor. Bu nedenle Exynos 1200 yongası Galaxy A53’ün işlemci tarafında görünecek. İşlemci setinin, toplam sekiz CPU çekirdeği ve bir Mali G68 grafik birimi için 2.0 GHz’de altı ve 2.40 GHz’de iki CPU çekirdeği içerdiği belirtiliyor.

120Hz AMOLED ekrana sahip olması beklenen akıllı telefonlar, ön tarafa nokta şeklinde yerleştirilmiş 32MP selfie kamerası ile gelecek. Akıllı telefonun arka tarafında 64 megapiksel, 12 megapiksel, 5 megapiksel ve 5 megapiksel sensörlerden oluşan dörtlü kamera kurulumu ile geldiği belirtiliyor.
Galaxy A73, FullHD+ çözünürlüğe sahip 6.7 inç AMOLED ekrana sahip olacak.

8/128 GB depolama alanı ile kullanıcıları karşılayan bir akıllı telefon, Snapdragon 750G işlemci ile donatılacak. 108 megapiksel 4 sensörlü arka kamera işleviyle donatılmış gibi görünen bir akıllı telefonun pil kısmında 5000 mAh pil bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir