Samsung Galaxy A53 modeliyle ilgili gündeme gelen yeni bilgilerde, telefonda çift işlemcinin kullanılabileceği belirtildi.

Samsung’un geçtiğimiz aylarda ilk olarak tasarımları ortaya çıkmıştı. Şimdi ise telefonlar için yeni işlemci bilgileri geldi. İddialar doğruysa, Samsung Galaxy A53 çift işlemci ile piyasada yer alacak. Çift işlemci ile farklı pazarlarda farklı işlemcileri kullanmak istediği görülen Samsung hem kendi geliştirdiği Exynos işlemcileri hem de Snapdragon model işlemcileri kullanıcılara sunulacak.

Samsung Galaxy A53 işlemcileri neler olacak?

Geekbench raporunda yer alan bilgilere göre telefonlarda kullanılacak ilk işlemci Samsung tarafından geliştirilen Exynos 1200 olacak. Diğer işlemcinin Snapdragon olacağı kesin olsa da hangi model olduğu henüz belirtilmedi.

Samsung Galaxy A53 özellikleri neler olacak?

Samsung Galaxy A53 modeliyle ilgili sızdırılan bilgilerde özellikler de güncellendi. Buna göre telefonda 120 Hz. yenileme hızına sahip bir AMOLED ekran kullanılacak. 5000 mAh pil ile kullanımı kolaylaştıracak olan Samsung, 5G desteğini de sunacak. Raporda yer alan diğer özeliklerde ise dikkat çekenler şöyle;

  • Beyaz, turuncu, siyah ve mavi renk seçenekleri
  • 64 MP ana kamera

3.5 jack girişinin olmayacağı telefonlarda tanıtım 2022 tarihinde gerçekleşecek. Ancak tanıtım için net bir tarih bulunmuyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde sızdırılacak yeni raporlarda ya da Samsung tarafından yapılacak açıklamalarda Samsung Galaxy A53 için süreç netlik kazanmış olacak.  Tahminler ise 2022’in ilk çeyreğine işaret ediyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir