Hem çalışanlar hem de işverenler için uzaktan çalışma ve işyeri esnekliği kafa karıştırıcı olsa da, Gable bunu herkes için daha sorunsuz hale getirmeyi hedefliyor. Gable bunun için 3,25 milyon dolarlık bir başlangıç ​​fonunun ardından A Serisi fonda 12 milyon dolar toplamayı umuyor. Şirketler, çalışanların uzaktan çalışma seçeneklerini yönetmek için tek durak noktasıdır. Gable portalı, çalışanların 26 farklı ülkede yerel olarak mevcut bir çalışma alanında bir yer aramasına ve rezervasyon yapılmasına aracılık eder. Bununla birlikte Gable sayesinde işverenler ödemeleri yönetebilir.

Uzaktan Çalışma ve Uzaktan İşe Alımın Önemi

Çalışanların işyeri esnekliğine ne kadar değer verdiğini gösteren birçok araştırma vardır. Çalışanlar bu esnekliğin ne kadar maliyetli olduğunun farkındadır. Bununla birlikte çalışanlar uzaktan çalıştıkları için meslektaşlarından kopuk hissedebilir ve bu kopukluğu kariyer gelişimi için bir engel olarak görebilir. Uzaktan işe alım, işverenler açısından, şirketlerine en uygun olan en güçlü ekibi kurma fırsatı verir. Ancak bu durum işverenlerin mevcut tesislerinden paranın karşılığını nasıl elde edeceklerini ve bütçelerini nasıl yönetmeleri gerektiğini düşünmeleri anlamına gelir. 

liza mash

Neden Gable Portalı?

Gable işverenlere, mevcut tesislerinden para kazanma ve bütçelerini nasıl yönetecekleri hakkında; olumsuz yönler, işgücü memnuniyeti , bağımlılık  gibi konularda yardımcı olmayı amaçlar. Gable portalı, bir şirketin bütçesindeki hangi çalışma alanlarının boş kontenjana sahip olduğunu göstermekle birlikte, iş arkadaşlarının orada çalışmak için rezerve edilip edilmediğini de gösterir. Bu sayede herhangi bir çalışan daha sonra, arkadaşının yanında çalışmak üzere rezervasyon yaptırabilir ve onlara bağlantı verebilir. Gable’ın yaptığı açıklamaya  göre, Gable hizmetini kullanan şirketler, çalışanlarının bir ofise gelmeye olan ilgisinin %75 arttığını gördü.

Buna ek olarak Gable, hizmetinin bir şirket içindeki emlak ve işyeri ekiplerinden İK ve insan operasyonlarına kadar birçok farklı ekibe destek sağlıyor. Portal bu sayede  şirketlerin hem paradan hem de zamandan tasarruf sağladığını iddia ediyor.Bu konu hakkında konuşan Gable’ın kurucu ortağı ve CEO’su Liza Mash Levin “Şirketler, konumlar arasında çalışma alanları sağlamayı, bütçeleri aşmamayı ve alanların nasıl kullanıldığına dair fikir sahibi olmayı zor buluyor. İşte burada Gable devreye giriyor” açıklamasında bulundu. 

Gable’ın Büyük Avantajları 

Gable’ın sağladığı avantajlar arasında Wifi hızı ve mutfak kullanılabilirliği gibi şeylerin listelendiği tüm konumların incelenmesi de yer alıyor. Portalın sunduğu kullandıkça öde modeli, şirketlere esnek çalışma ortamlarına ne kadar harcama yapacakları konusunda kontrol vermek ve maliyetleri de düşürmek amacıyla tasarlandığı umuluyor.

Bu noktada Gable,araçlarının şirketlere, paralarını çalışma alanlarına nasıl harcadıklarına dair bir genel bakış sunuyor. Bu durumda portal, emlak maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Ayrıca bu portal,merkezi yönetim paketi için, HRİS araçları ve Slack ile entegrasyon sağlayarak zaman kazandırmayı hedefliyor.

CEO Levin  bu konuda “Bir ürün ekibi için en zorlu görev, insanların gerçekten kullanmak isteyeceği basit çözümler oluşturmaktır, bu yüzden doğal olarak benim tutkulu olduğum şey bu.” diyerek konunun önemini dile getiriyor. Buna ek olarak  Levin, “Birine Gable’ın bir demosunu gösterip yetenekleri ve basitliği karşısında hayrete düşmekten daha iyi bir duygu olamaz.” açıklamasında bulunuyor. Gable, sayesinde dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde çalışma alanı sağlanabiliyor. Şirket, 5.000’den fazla çalışanın Gable’ın hizmetinden yararlandığını belirtiyor

Gable 16 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Gable’a geçen çalışanlarda üretkenlik, işbirliği ve memnuniyette 4 ila 5 kat artış sağlandığı gözlendi. Bununla birlikte Gable, çalışanların daha fazla keyif aldıklarını dile getirirken bu gelişmeyi daha fazla işletme ve çalışana ulaştırmayı hedefliyor.Gable Tishman Speyer Ventures, Ulu Ventures ve January Ventures’ın katılımıyla SemperVirens ve Foundation Capital tarafından yönetildi. 16 milyon dolarlıklık yatırımı olan bu finansmanla Gable’ın iki hedefi var: Birincisi, iş gücünü satış, müşteri başarısı ve pazarlama alanlarında genişletmektir.

Portalın bu noktada amacı, Gable’ın çatısını daha da genişleterek daha büyük kurumsal müşterileri hedeflemektir.İkincisi ise  Gable ürün teklifini genişletmektir. Bunu kolaylaştırmak amacıyla İsrail ofislerinde daha fazla mühendis ve ürün ekibi çalışanı işe alınacak. Levin, “İster esnek alanda ister kiralık alanlarda olsun, Çalışanlar ve İş Yeri ekiplerinin iş gücü üzerinde tam görünürlük ve kontrole sahip olması için tek durak noktası haline gelecek hibrit bir yönetim çözümü sağlamak için ürün yelpazemizi genişletiyoruz.” açıklamasıyla portalın amaçlarını dile getirdi. 

Gable Amaçlarını Gerçekleştirmek İçin Çalışıyor

Gable’ın en büyük amaçlarından biri, çalışanların şirketlere memnuniyetini ve bağlılığını artırmaktır.Aynı zamanda Gable çalışanlara ve işverenlere çalışma alanı harcamalarını etkin bir şekilde yönetebilmeleri ve emlak maliyetlerini azaltabilmeleri konusunda yardımcı olmayı amaçlar. Uzun vadede Gable’ın en büyük amacı, kendisini Slack veya Microsoft Teams kadar yaygın hale getirmektir.

Bununla beraber hibrit iş gücünü yönetmek için her şirketin temel araç setinin bir parçası olmayı hedeflemektedir. “Çalışma dünyası hızla değişiyor ve şirketlerin esnekliği desteklerken bağlı ve bağlı ekipler oluşturmasına yardımcı olan yaratıcı ve güçlü çözümlere yönelik artan bir ihtiyaç var” dedi. “Gable ekibi, farklılaştırılmış, insan odaklı bir çözüm oluşturdu ve bugünün ve yarının işyerine güç sağlama konusunda onları desteklemekten heyecan ve gurur duyuyoruz.” açıklaması ile Gable’ın amacını özetleyen Colin Tobias Gable’ın önde gelen yatırımcılarından biridir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir