Geçtiğimiz haftalarda iflasını duyuran FTX’in bu durumunun ardından yatırımcılar ciddi zarar etti. Peki yatırımcılar için süreç nasıl ilerliyor?

FTX borsasından paralarını alamayan yatırımcıların, varlıklarını geri alması epek bir zaman alacak gibi gözüküyor. Şirketin iflas avukatı Stephen Earel, konu ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX, iflasını duyurmasının ardından yatırımcılar mağdur olmaya devam ediyor. Pek çok kurumsal ve bireysel yatırımcı, borsada kalan varlıklarını geri alabilmek için hukuki süreç başlattı. FTX’in çöküşüyle beraber pek çok ülke harekete geçip, araştırmalara başlamıştı. Şimdi ise ABD, tüm süreci anlamak ve incelemek için harekete geçti. Fakat, tüm bunlara karşılık FTX’in Bölüm 11 iflası ve iflas koruma talebi de dikkat çeken bir durum oldu. FTX’in bu şekilde bir adım atması, yatırımcıların varlıklarını uzun bir süre daha alamayacağını göstermektedir. 

ftx yatirimcilari icin surec nasil ilerliyor

FTX süreci yıllar alabilir

Geçtiğimiz haftalarda iflas etmesiyle piyasalara ciddi bir zarar veren kripto para borsası FTX hakkında pek çok isim çeşitli değerlendirmelerde bulunuyor. Konuyla ilgili son elde edilen bilgilere göre, yatırımcılar iflasını duyuran FTX borsasından, yatırımlarını ne zaman geri  alabileceklerini araştırırken, iflas avukatlarının bu sürecin yıllar alabileceği konusunda uyarı yaptı. İflas süreciyle ilgilenen avukat Stephen Earel, fonların nasıl geri verileceğine dair çözüm bulmanın yıllar alabileceğinden söz etti. Avukat, sınır ötesi iflas sorunları ve rekabet eden yargı yetkileriyle ortaya çıkan karmaşıklıktan söz etti. Küresel anlamda yaşanan iflas sorunları ve mağduriyetler, hukuksal sürecin geniş bir açıdan değerlendirilmesine neden oldu.

Coinbase piyasa değerinde bir ilk yaşandı

FTX

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir