Geçtiğimiz haftalarda yaşanan FTX çöküşü, tahmin edileceği üzere piyasalara ciddi anlamda zarar verdi. FTX likidite sorunuyla karşı karşıya kalacak iflas ettiğiniz duyurmuş ve bu durum beraberinde pek çok kripto şirketini ve platformunu da etkiledi. Bitcoin ve altcoin kredi platformu Salt Lending’de FTX’ten etkilenen isim oldu. 

Salt Lending, FTX çöküşünden etkilendi

Tüm kripto piyasalarını derinden etkileyen FTX çöküşü, bir kripto platformunun da olumsuz etkilenmesine neden oldu. Etkilenen isim Salt Lending olarak açıklandı. Çevrim içi yatırım platformu olarak görev yapan Bnk To The Future, Salt Lending’i satın almak için daha önce yapmış olduğu duyurulan ancak bağlayıcı olmayan niyet mektubunu, Salt Lending’in FTX riskiyle karşı karşıya kalması nedeniyle iptal ettiğini açıkladı.

Söz konusu bu mektupta “SALT’ın FTX’teki konumu ve Bnk To The Future’ın koşullarını yerine getirememesi nedeniyle” anlaşmanın iptal edildiği açıklandı. Bu sebeple yapılmasına dair planlanan işlemlere devam etmeyecekleri gündeme geldi. Söz konusu bu bildiride, “Bnk To The Future’ın” ne Salt ne de FTX ile herhangi bir ilgisi olmadığı açıklandı. 

Aynı zamanda “Bnk To The Future’ın SALT veya FTX ile doğrudan veya dolaylı bir bağlantısı yoktur. Tüm müşteri fonları tamamen ayrılmıştır ve bu platformlara yatırım yapılmamıştır,” ifadelerine yer verildi. 2 Eylül günü Bnk To The Future, kullanıcılara kripto paraları karşılığında borç alma imkanı vermek için açıklanmayan bir tutar karşılığında Salt Lending’i satın almayı kabul ettiğini açıklamıştı. Söz konusu bu anlaşma, anlaşmanın kesin imzalanması ve düzenleyici onaylarının alınmasıyla bağlantılıydı. 

Para yatırma ve çekmeyi durduran isimlerden biri de Salt oldu

Salt, FTX’in çatı şirketi Alameda Research’ün bilançosu ile ilgili soru işaretleri getiren bir raporla başlayan FTX çöküşünden etkilenen en son kripto kredi platformu oldu. Daha önce BlockFi’de kullanıcıların para çekme işlemlerini durduğunu açıklamıştı. Hatta BlockFi hakkında iflas başvurusu hazırlığı içerisinde olduğu dahi söylendi. YouTuber Tiffany Fong tarafından atılan bir tweet’e göre, Salt daha önce kullanıcılarına FTX’in çökmesinin işletme üzerinde etkisi nedeniyle platformdaki para yatırma ve çekme işlemlerini durduğunu gösteren bir e-posta atmıştı. Söz konusu e-posta’da Salt’ın yaşanan çöküşten ne kadar etkilendiğine dair bilgi verilmedi. Ancak, yatırımcıların kredilerinin aktif olarak kalacağını ve kredi takip sistemlerinin çalışır durumda olduğunu belirtti. Bir başka tweet ise Salt’ın CEO’su Shawn Owen, 

“Zararları telafi etmeye hâlâ tamamen kararlıyız” şeklinde geldi.

Binance CEO’sundan şaşırtan FTX açıklaması

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir