Kripto para piyasasının en büyük borsalarından FTX’in çöküşünde etkisi olduğu düşünülen Binance CEO’su CZ, Twitter’da soru cevap etkinliği kapsamında FTX hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Kendilerinde konu hakkında hatalı olduklarını kabul eden CZ, yatırımcılarda da suç olduğunu söyledi. Kripto para piyasaları son haftalarda neredeyse her gün FTX’i konuştu. Kripto para piyasalarının önemli isimlerinden FTX, geçtiğimiz günlerde resmen iflas ettiğini açıkladı ve bu şekilde kripto piyasalarına olan bir kez daha kırılmış oldu. Bu süreçte en çok eleştiri alan isimlerden biri ise Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) oldu. Bu dönemde olaylarla yakından ilgilenen CZ, dün Twitter’dan bir soru cevap etkinliği başlattı. Etkinliğin temel konularının başında tahmin edileceği üzere FTX bulunuyordu. Binance CEO’su, FTX hakkında kendileri kadar yatırımcıların da suçlu olduğunu kabul etti. 

Yatırımcılar da mı suçluydu?

Biz de dahil olmak üzere tüm yatırımcılar, neden onlara yatırım yaptık? Bu suçlamanın aslında biraz doğru olduğunu düşünüyorum. FTX’e yatırım yapan tüm yatırımcılar bir hata yaptı ve birçoğu çok profesyonel yatırımcılardı. Neden böyle bir şey olabileceğini öngöremediler?”

şeklinde konuşan CZ, tek suçlunun kendileri olmadığını söyledi. CEO CZ’ye göre yatırımcıların da büyük suçu vardı.  Binance’ın da zararda olduğunu söyleyen CZ, şunları aktardı:

Bir kullanıcı olarak, aynı zamanda sizin de sorumluluğunuz var. Tüm sorumluluğu başkalarına atamazsınız. Kötü şeyler olduğunda hep başkasını suçlarsanız, her zaman başarısız olursunuz. Ayrıca her zaman kendinize karşı en sorumlu kişiye, yani kendinize bakıyorsunuz.” 

“580 milyon dolar değerindeki FTT’nin küçük bir bölümünü satabildik!”

FTX’e 2019 yılından bu yana yatırım yapan şirketlerden biri de Binance’dı. Açıklamalar sırasında, bu güne kadar 580 milyon dolar değerinde FTX yerel tokeni FTT satın aldıklarını ve bunların sadece küçük bir kısmını satabildiklerini belirtti. CZ’nin söylediğine göre diğer yatırımcılar gibi Binance’da FTX’in batışından zararla çıktı. 

CZ’nin belirttiği üzere Binance’in tek zararı elinde bulunan FTT’lerden kaynaklı değil, kendileri için sigorta fonu oluşturduklarını söyleyen CEO,

Sektörde herhangi bir şeyin düştüğü bir durum yaratmak istemiyoruz. Binance, bunu sağlamak için ödeme yapmak zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

FTX çöküşü, kripto sektöründe işten çıkarmaları hızlandırabilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir