Kripto para piyasaları son günlerde Binance, FTX ve Alameda olaylarıyla çalkalanıyor. Yaşanan olaylara diğer borsalar sessiz kalmadı.

Olaylar ilk gününden bu yana piyasa takipçileri tarafından ilgiyle takip ediliyor.  FTX tarafında yapılan para çekim taleplerinin ardından likidite krizinin ortaya çıkması sonrası Binance açıklama yapmış ve FTX’e yardımcı olmak adına bir anlaşma imzaladıklarını belirtmişti. Son olarak her geçen gün artan kriz nedeniyle FTX hakkında diğer borsalarda açıklama yaptı. 

Genesis ve Crypto.com’dan FTX açıklaması geldi

ftx krizi sonrasi diger borsalar aciklama yapti

Kripto para piyasalarında oldukça zorlu bir dönem geçiriyor. Kripto para piyasaların dalgalı bir şekilde seyretmesi ve düzenleme çalışmalarının da sıkılaşması son günler içerisinde sık sık gündeme gelen konular arasındadır. Bu noktada her adımda dikkatli hareket etmeye devam eden borsalar, yaşanan olaylar karşısında vermiş olduğu tepkiler konusunda da dikkatli hareket ediyor. Son günlerde gündemin ana maddesi olan FTX ve Binance krizi nedeniyle açıklama yapmak durumunda kaldılar. Genesis, resmi Twitter hesabı üzerinden FTX’in adını vermeden şu açıklamaları yaptı:

“Bugünün piyasa olaylarıyla ilgili olarak, lending defterimizi yönetiyoruz ve önemli bir net kredi riskimiz yok. Ayrıca, Genesis, merkezi borsalar tarafından verilen herhangi bir token’dan etkilenmemektedir” 

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek ise benzer bir şekilde Twitter üzerinden şirketin söz konusu bu krizden henüz etkilenmediğini belirtti. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

Dubai merkezli W Hotels, Shiba Inu’yla ödeme kabul edeceğini açıkladı.

Güncelleme: Bitget’ten açıklama

Konu ile ilgili bir açıklama da Bitget’ten geldi. Bitget Yönetici Direktörü Gracy Chen, “Binance’in sonunda FTX’i almayı başarması pek olası değil. CZ tam bir zafer kazanmış gibi görünüyor, ancak BN sonunda endüstrinin uzun vadeli çıkarlarına zarar vermenin bedelini ödeyecek. Ortak açıklama bize bir gerçeği söylüyor: FTX’in ciddi likidite sorunları ve hatta iflası var, o kadar ciddi ki artık onu kurtarmak isteyen insanları bulamıyor ve sadece bu savaşı başlatan rakibine dönebiliyor. BN neden onu almak için para harcasın ki? FTX’in ABD lisansı yok (bu nedenle ABD uyumluluğu elde etmek için FTX almak mantıklı değil) Kullanıcılarını mı yoksa teknoloji sistemini mi elde ediyor? (hah. FTX öldü ve kullanıcıları doğal olarak BN’ler.) FTX’in twitter gibi yeri doldurulamaz bir değeri yok. SBF ve CZ, bu bağlayıcı olmayan anlaşmanın dönemi boyunca kendi düşüncelerine sahip olabilir. Sam bir nefes alır ve Wall St’den yardım almaya devam eder. Tuhaf bir durum. Ancak Sam bunu yaparsa, CZ yine de FTX’i yok edebilecektir. CZ ayrıca anlaşmayı iptal edebilir.” dedi.

Güven ve şeffaflık, sektördeki sürdürülebilir kalkınmanın iki önemli ayağıdır. Biz ise bu zorlu dönemde güven oluşturmak için şimdiden 200 milyon ABD doları koruma fonu başlattık.

Ve yakında şeffaflığı göstermek için merkle-tree rezerv kanıtlarımızı paylaşmaya hazır olacağız. CEX için kapsamlı denetimler gereklidir.

Kötü niyetli rekabet yerine daha iyi bir gelecek yaratmak için neden güçlerimizi birleştirmiyorsunuz?

FTX

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir