Yıllardan FPS (first person Shooter) oyunları oynuyoruz. Bazı oyuncular doğuştan gelen yeteneklere sahip ve bu oyunlara daha yatkın. Ancak bu tür rekabetçi oyunlarda gelişmek için yapabileceğimiz şeyler var.

Valorant FPS arttırma

Her gün antrenman yapmak ve maçları ciddiye almak zorunda değilsiniz. Eski Overwatch uzmanı Rémy ‘Adetonian’ Cabresin, FPS becerilerini geliştirme için bazı ipuçları sahiptir.

Mouse ve Mousepad

Nişan alma, söz konusu olduğunda en önemli iki ekipman parçası fare ve fare altlığınızdır. Bildiğiniz gibi sensör teknolojisi son yıllarda çok gelişti. DPI özellikleri, ağırlık ve düğme yerleşimi gibi sizin için doğru oyun faresini ararken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır. Profesyonel oyuncular genellikle basit, hafif fareler öneriyor. Mouse üzerinde sürekli olarak kullanabileceğiniz, parmaklarınıza yakın bir kaç ekstra buton yeterli. Mousepad üzerindeki modelleri dilediğiniz gibi hareket ettirmeniz daha kolaydır. Ayrıca tepki süresi FPS oyuncuları için çok önemli.

Mousepad pad seçimine gelince, aslında bu seçim kişisel özelliklere ve kullanımına göre değişiklik gösterebilir. Adetonian, oyun sırasında farenizi sürekli elinizde olacağı için masanıza sığabilecek en büyük mouse pad’i almamızı öneriyor. Bu oyun için çok düşük hassasiyet ayarları yapan ve çok düşük DPI ayarları kullanan oyuncular için bir endişe kaynağı.

Mouse pad için hız (kaygan-yüksek hızlı) ve control (yüksek kontrol) olmak üzere iki ayar vardır. Bu noktada oyun tarzınıza uygun bir pedi seçmek iyi bir fikirdir. Herkesin oyun stili farklı ve kesin bir şey söylemek mümkün değil. imkanınız varsa iki farklı mousepad pad seçeneğini deneyin ve hangisinin sizin için en iyisi olduğuna karar verin.

Hızlı ve rekabetçi sporlar yapıyorsanız, kayma oranı yüksek ve hızlı hareket eden ürünler genellikle daha iyidir. Her tür için farklı yüzeyler mevcut olduğundan, tüm fare altlıklarının eşit üretilmediğine dikkat edilmelidir.

Gerçekten de, en uygun seçeneği bulmak için araştırma yapmak en iyisi. Her zaman olduğu gibi, fare ve izleme dörtgeni fikirleri alışverişi bulunmak için Technopat Social’ı ziyaret edebilirsiniz.

Fiziksel faktörler

Donanımınız ne kadar iyi olursa olsun, are tutuş stili (ayak, avuç içi ve parmak uçları gibi), mesafe ve koltuk konfigürasyonu gibi birçok faktör vardır. Kısacası, FPS oyunlarında ne kadar rahat hissettiğinize göre her şeyi ayarlayın. Elinizin boyutuna ve duruşunuza göre bir model seçin.

Masanızın serbestçe hareket edebilmeniz için yeterli alan sahip olduğundan emin olun. Koltuğunuzun yüksekliğini ve açısını en iyi nasıl hissettiğiniz göre ayarlayın. Antrenman veya seçilen bir oyun sırasında performansınızın nasıl değiştiğini göreceksiniz.

Hassasiyet ve tepki verme

FPS oyunları fare hassasiyeti çok önemli. Bu noktada doğru hassasiyet veya DPI ayarlamak doğru değil. Tam kontrol için deneme yanılma yoluyla en doğal görünen ayarları deneyebilir ve bulabilirsiniz.

Genel yüksek DPI ve yüksek hassasiyet iyi değildir. FPS oyunları çok fazla ince ayar gerektirir. Küçük fiziksel hareketler daha belirgin imleç hareketlerine dönüşebileceğinden, bazı fareler yüksek DPI ayarlarında daha kötü sonuç verir. Ayrıca, farklı oyunlarda farklı hissettirebilir.

Genel olarak, Windows’ta aşina olduğunuz bir temel DPI (ör. 800 DPI) seçmek en iyisidir. Ardından CS:GO veya Valorant gibi oyunlarda her şeyi deneyin. Bir oyunda DPI ve oyun doğruluğu hakkında bir fikriniz olduğunda. Etkili inç başına nokta (eDPI) ayarlarını hesaplayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir