Apple’ın en önemli tedarikçilerinden olan Foxconn Hindistan’taki çalışan sayısını arttıracak iPhone 14 üretimini hızlandıracak.

Foxconn, 2019’da Hindistan’da bir fabrika açtı. Bu fabrikada iPhone 14 serisinin üretimine başlayan marka, düşük kalan tedarik nedeniyle kapasite artışına gitmeyi planlıyor. Şirket ile ilgili yerel kaynaklarda yer alan haberlerde yeni bir işe alım programı uygulanacak. Bu programın asıl hedefi ise iPhone üretimlerini hızlandırmak ve iPhone’a yönelik artan talebi karşılamak.

Foxconn hacklendi

Hindistan’tan Foxconn’a destek

Foxconn’un bölgedeki faaliyetler için daha önce hükümet desteği aldığı ortaya çıkmıştı. Bu destek, Foxconn’un bölgedeki faaliyetlerini çok daha kolaylaştırıyor. Bu kapsamda ise Foxconn’un yeni iş ve yatırım planları da ülkede memnuniyetle karşılandı. Foxconn’un yapacağı bu hamle Apple’ın Çin’den çıkış planını da destekleniyor.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle tedarik ve üretimde Çin’de ciddi sorunlar yaşayan Apple, Foxconn ortaklığı ile üretimin Hindistan’a kaymasını da hızlandıracak. JPMorgan analistlerine göre Apple 2025 yılına kadar dünyadaki iPhone’ların dörtte ikisini Hindistan’da üretecek. 2025 yılına kadar Mac’ler, iPad’ler, Apple Watch ve AirPod’lar dahil olmak üzere tüm Apple ürünlerinden 25’inin yurtdışında üretilmesi tahmin ediliyor. Bu kapsamda Foxconn işe alım süreci ve bölgedeki yeni yatırımları Apple adına önemli bir gelişme.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir