Fort Worth, Teksas, şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde bitcoin madenciliği yapan ilk şehir hükümeti oldu.

Üç Bitmain Antminer S9 madencilik kulesi, Fort Worth Belediye Binası’nın iklim kontrollü bilgi teknolojisi kanadında haftanın yedi günü, günde 24 saat çalışacak. Şehir, güvenlik riskini en aza indirmek için madencilerin özel bir ağda barındırılacağını söylüyor.

Bitcoin madenciliği dünyanın dört bir yanındaki madencilerin aynı anda yeni bitcoin oluşturmak ve işlemleri doğrulamak için yüksek güçlü bilgisayarlar çalıştırdığı anlamına gelir. Süreç, profesyonel düzeyde ekipman, biraz teknik bilgi ve çok fazla elektrik gerektirdiğinden girişime ayrılan bütçe şimdilik sınırlı.

Bitcoin madenciliği için önemli yatırım

Şehir tahminlerine göre, programın üç makinesinin her biri bir ev tipi elektrikli süpürgeyle aynı miktarda enerji tüketecek. Belediye başkanı, üç madencinin büyük para yapıcılar olmasını beklemese de, program için ihtiyaç duyulan elektrik maliyetinin, çıkarılan bitcoin değeriyle dengelenmesi bekleniyor. Geçen yıl göreve başlayan ve şehrin ilk bin yıllık belediye başkanı olan Parker, şehrin bilançosuna bitcoin eklemenin ötesinde, bitcoine yaslanmanın Fort Worth’u haritaya koymada uzun bir yol kat edeceğine inanıyor.

Parker, CNBC’ye verdiği demetçe şunları dedi;

“Fort Worth için birçok insan bizim kim olduğumuzu bilmiyor. Bu konuşmayı değiştirmek istiyoruz ve kripto para dahil olmak üzere teknolojik inovasyonun bunu yapmamızın yolu olduğuna inanıyoruz.”

El Salvador Bitcoin’i para birimi olarak tutmakta kararlı

Teksas gibi kripto dostu bir yargı bölgesinde bile üç teçhizatlı bir maden inşa etmek, bürokratik bürokrasiden kurtulmayı gerektirir.

Parker konuyla ilgili şunları söyledi;

“Bu, herhangi bir şehir için yepyeni bir şey. Burada anlamak için atlamamız gereken çok fazla politika var.”

Bunu gerçekleştirmek için şehir, üç madencilik teçhizatını (her biri yaklaşık 600 $ değerinde) bağışlayan Texas Blockchain Council ve tek bir madenciye izin veren bir madencilik havuzu olan Luxor Technologies de dahil olmak üzere birkaç önemli ortakla bir araya geldi

Parker sözlerine şunları da ekledi;

“Ülkenin en hızlı büyüyen şehriyiz. Özellikle Kuzey Teksas ve Fort Worth çevresinde çok fazla heyecan var. Bu enerjiyi gerçekten devam ettirmek için kendimizi farklı şekilde zorlamamız gerekiyor ve kripto para biriminin gelecekteki ekonomimizin büyük bir parçası olduğunu düşünüyoruz”.

Altı ay sonra, Fort Worth yeniden değerlendirecek ve bir maden inşa etmek için gerçek parayı harcayıp harcamamaya karar verecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir