haziran 2020 tarihinde duyurusu yapılan Forspoken, Japon oyun stüdyosu olan Luminous Productions’ın ilk oyunu olarak oyunseverlerin beğenisine sunuldu. Ancak konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre Forspoken çıkış tarihi ertelendi. Final Fantasy, geliştirme ekibinden ayrı bir ekip olarak kurulan stüdyo, PlayStation 5 konsoluna özel olarak en yüksek görselleri olan bir açık dünya oyunu üzerinden çalışmaların yapılması da hedeflendi. 

Forspoken, Ekim 2022 tarihinde çıkacak

Forspoken, PC dışında PlayStation 5 konsolu için özel olarak geliştirmiş olduğu ve oyunun 2 yıl boyunca farklı bir konsolda gözükmeyeceği dile getirildi. Kısaca belirtmek gerekirse Forspoken, konsol tarafında PlayStation 5 konsolunu pazarlamak adına daha da geliştiriliyor. 

6 4

Resmi Forspoken Twitter hesabı üzerinden atılan bir Tweet’te geliştirici stüdyo Luminous Productions, Forspoken çıkış tarihi hakkında şu şekilde açıklamada bulundu;

Amazon Prime Video Rusya’daki hizmetine son verdi

Tweet’te “Forspoken’ın çıkış tarihini 11 Ekim 2022 tarihine çekmeye karar verdik. Bu heyecan verici yeni IP için amacımız oyunculara gelecek yıllarda deneyimlemek isteyecekleri bir oyun dünyası sunmak.” sözlerine yer veren stüdyonun açıklaması, “Bu nedenle, önümüzdeki birkaç ay çabamızı oyunu daha iyi hale getirmeye odaklayacağız. Frey’in maceralarını deneyimlemeniz için sabırsızlanıyoruz.” 

Final Fantasy ekibinden ayrılan bir ekip tarafından geliştirilen Forspoken için beklentilerin yüksek olması ve çok çeşitlilik üzerinde duracak olması oyunu heyecanla beklemeye sebep oluyor. Oyunun son deneyimine nasıl yansıyacağı da ilerleyen zamanlar belli olacak. Konuyla ilgili yakın zaman daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir