Twitch’ten sonra Amazon Prime Video akış hizmetinin Rusya’da da durdurulacağını duyurdu. Ayrıntılar burada…

Rusya, Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşın bedelini ekonomik ve teknolojik yaptırımlarla ödüyor. Öte yandan dünyanın önde gelen teknoloji, bankacılık ve dijital yayıncılık şirketleri çeşitli kısıtlamalar uygulamaktadır. Öte yandan Amazon, Twitch ve Prime Video gibi yayın hizmetleri aracılığıyla Rusya’daki varlığını bir süre sürdürmüş olsa da dün itibariyle tüm hizmetlerine son verdi.

Amazon Prime Video, Rusya’da erişimi kapatıyor!

8 Şubat’ta yaptığı açıklamada Amazon, Twitch yayıncılarına yapılan ödemeleri sonlandıracağını duyurdu. Netflix bugün, Rusya’dan rakip akış hizmeti Amazon Prime Video’ya erişimi sonlandırdıklarını duyurdu.

Ayrıca Amazon, şirketin perakende satışlarının hem Rusya hem de Beyaz Rusya’dan yapılan teslimatları süresiz olarak askıya alacağını duyurdu. Ayrıca yeni Prime ve 3 müşteriyi de ağırlıyor. Site, ticaret üyeliklerinin kabul edilmeyeceğini söylüyor. Amazon ve Prime Video’dan gelen şu açıklamalar şu şekilde:

Rusya ve Ukrayna’da devam eden durum göz önüne alındığında, bölgede ek önlemler aldık. Hatırlatma olarak, diğer bazı ABD teknoloji sağlayıcılarının aksine, Amazon ve AWS’nin Rusya’da veri merkezi, altyapısı veya ofisi yoktur. Ayrıca uzun süredir Rus hükümetiyle iş yapmama politikamız var.

Geçen hafta Amazon, AWS’nin tüm uygulamaları güvende tutmak için Ukrayna’daki müşterilerle iletişim kurduğunu ve işbirliği yaptığını söyledi. Saldırıları önlemek için Ukraynalı bilişim şirketleriyle gerçek zamanlı istihbarat paylaştıklarını da duyurdu.

Anonymous, Ukrayna savaşını Rusya televizyonlarında yayınladı

Prime Video’nun açıklaması, en büyük rakibi Netflix’in Rusya’daki tüm hizmetlerini süresiz olarak askıya alacağını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Ancak Amazon defalarca Rus tarafıyla işbirliğinin oldukça zayıf olduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce teknoloji şirketlerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırım bu savaş sona erene kadar devam edecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir