Daha yaşanılabilir bir dünya hedefi ile çözümler üreten, teknoloji odaklı girişimcileri destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One, çiftçiler için akıllı ve erişilebilir çözümler geliştiren yerli tarım teknolojisi girişimi ForFarming’e 3 Milyon TL yatırım yaptı. Toplumsal ve çevresel açıdan sürdürülebilir olumlu etki oluşturacak ve ölçülebilir etkilere yönelik hedefleri olan girişimcilere ilk aşamalarında destek yatırımları yapan Founder One, tarım teknolojisi girişimi ForFarming’e 3 Milyon TL yatırımda bulundu.

Tarım Teknolojisi Sektöründe Yatırımda Bulunan İlk Firma Olmaktan Mutluluk Duyuyoruz

Founder One Genel Müdürü ve Yatırım Komitesi Üyesi Ali Şahin, Founder One’ın tarım teknolojisi sektöründe yatırımda bulunan ilk firma olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ali Şahin, “Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz Founder One ailesi olarak, tarım teknolojisi sektöründe ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçlerde de etki girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Founder One’dan Aldığımız Yatırımla Hızla Gelişmeye Devam Edeceğiz

ForFarming CEO’su ve Kurucu Ortağı Levent Atlas, Founder One’dan aldıkları yatırımla beraber yakaladıkları büyüme ivmesini arttırarak devam ettireceklerini belirtti. “2019 yılından itibaren üreticilerin sürdürülebilir, verimli ve kaliteli mahsuller üretebilmeleri için akıllı ve erişilebilir teknolojiler geliştiriyoruz. Özellikle son bir sene içerisinde Türkiye’nin yanı sıra Meksika, Kanada, İspanya ve Brezilya gibi ülkelerde on binlerce üreticiye hizmet sunmaktayız. Ortak vizyon edindiğimiz toplumsal fayda sunan etki girişimlerini destekleyen Founder One’dan yatırım aldığımız için çok mutluyuz. Yeni yatırımlarımızla birlikte önce teknolojiler geliştirerek ve daha çok üreticiye ulaşarak başarılarımızı katlayarak devam etmek istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Yerli tarım teknoloji girişimi ForFarming, Founder One’dan 3 milyon TL yatırım aldı.

ForFarming Nedir?

ForFarming, SaaS çözümlerle üreticilerin üretim kalitesini ve verimliliğini artırmak için herkesin kolaylıkla ulaşabileceği akıllı çözümler geliştirmektedir. Şimdiye kadar elde edilen büyük verilerin işlenmesi ve üretim şartlarını öngörmeyi başaran algoritması sayesinde ForFarming; geleneksel tarımdan meydana gelen sorunların çoğunu ortadan kaldırıp en üreticiler için en verimli şartları sağlıyor. Geliştirdiği tesis yönetimi, bitkisel hastalıkların tanımlanmasına ve gıda izlenebilirliği uygulamalarıyla 8 farklı ülkede 16.000 üreticiye hizmet sunan ForFarming’in aldığı 3 Milyon TL yatırım ile önümüzdeki aylarda ne gibi hamlelerde bulunacağı şimdiden merak konusu halini aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir