Hızla gelişen dünyamızda tek platformda geliştirilen yayıncılık yazılımları zaman ve emek kaybı olarak görülmektedir. Flutter, geliştiricilere daha verimli bir çalışma alanı sağlayan Google tarafından da kullanılıyor ve destekleniyor. Flutter nedir? Bu sistemi anlamak için hangi ücretsiz çevrimiçi kursların mevcut olduğuna daha yakından bakalım.

Bazıları yaygın, bazıları nadiren kullanılan onlarca farklı programlama dili vardır. Bu dillerden birine hakim olmak kesinlikle harika bir beceridir ancak tek bir platform veya cihaz odaklı uygulama geliştirmek çok büyük bir zaman kaybıdır. Flutter gibi bir sistemin devreye girdiği yer burasıdır. Flutter, başta Google olmak üzere birçok büyük firma tarafından kullanılan ve desteklenen bir arayüz yazılım geliştirme kiti olarak tanımlanmaktadır.

Yeni Platform Google Flutter Tanıtıldı

Flutter’ı yazılım geliştirmek için kullanan kişiler, farklı işletim sistemleri, platformlar ve farklı cihazlarda geliştirilen uygulamalarını yerelleştirme zahmetine girmezler. Yani tek bir kod tabanı yazılarak oluşturulan uygulamalar tüm işletim sistemleri, platformlar ve cihazlarla çalışabilir. Flutter’ı daha iyi anlayalım ve sistem hakkında bilgi edinebileceğiniz ücretsiz çevrimiçi kurslara göz atalım.

Flutter nedir? Ve ne için kullanılır?

Flutter, Google tarafından 2017 yılında oluşturulmuş ve açık kaynak kodlu olduğu için kullanıcılar tarafından geliştirilmiş bir arayüz yazılım geliştirme kitidir. Flutter, yine Google tarafından geliştirilen ve ECMA tarafından standartlaştırılan bir programlama dili olan Dart tarafından desteklenmektedir.

Flutter kullanan yazılım geliştiriciler, uygulamalarının ve yazılımlarının ortaya çıkarması için tek bir kod tabanı oluşturur. Flutter’da yazılan kod tabanı, tüm işletim sistemleri, platformlar ve cihazlar ile uyumlu çalışır. Bu nedenle, yazılımı farklı sistemler için yerelleştirmeye gerek yoktur.

Flutter’ı tek bir kod tabanı üzerinden geliştirilen bir uygulama hazırlamak için kullanacaksınız; Android, iOS, Windows, MacOS, Linux ve web ile uyumlu olacaktır. Tüm bu işletim sistemleri, platformlar ve cihazların yanı sıra Flutter, widget gibi araçlar oluştururken geliştiriciler için de en önemli yardımcılardan biridir.

Flutter kullanmanın avantajları

  • Flutter; JavaScript hızlıdır çünkü ARM ve Intel makine koduna derlenebilir.
  • Kod tabanında yapılan değişiklikleri ve güncellemeleri anında görebilirsiniz.
  • Tüm tasarımlar özelleştirilebilir ve uyarlanabilir.
  • Tüm kontrol geliştiricinin elindedir.
  • Flutter’da mobil, web, masaüstü ve gömülü sistemlerle uyumlu uygulamalar geliştirmek için tek bir kod tabanı kullanabilirsiniz.
  • Otomatik bir test sistemi sağlar.
  • Google, eBay, Toyota, MGM Resorts ve benzeri birçok büyük şirketin desteğine sahiptir.
  • Açık kaynak olduğu için geliştirmeye açıktır.
  • Tüm platformlarla uyumlu Dart programlama dili tarafından desteklenmektedir.
  • Her zaman günceldir.

Udemy’de ücretsiz olarak katılabileceğiniz online Flutter kursları:

Telefondan Kodlama Yapmayı Öğren (Dart/Flutter) İlk 2 Seviye
Flutter ile İlk Uygulamamızı Geliştirelim
Flutter ve Paketler
Android Studio ile Mobil Uygulama Geliştirme (Başlangıç)

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir