Yeni Platform Google Flutter Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yeni Platform Google Flutter Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-01 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Google tarafından hem iOS hemde Android platformları için kolay bir şekilde uygulama geliştirmeye yarayan Flutter platformu tanıtıldı. Google'un bu yeni girişimi olan Google Flutter açık kaynak kod yapısına sahip ve bu yeni araç ile uygulama geliştirmek daha basit bir hal alacak. Flutter uygulaması Beta sürümü olarak yayına girdi ve test uygulamaları da geliştirilmeye başlandı. Açık kaynak geliştirme platformu olan Flutter ile kod yazmadan uygulama tasarlamak mümkün olabilecek.

Uygulamaları hem iOS tasarım hemde Android Materyal içeriklerine uygun olarak geliştirmek mümkün olacak. Bu sistem iki platform için de tek bir temel motor üzerine kurulu durumda. Flutter Render Motoru olarak isimlendirilen bu motor ile native uygulama içerikleri geliştirilebilmektedir. Uygulamalar her iki mobil işletim sistemi için geliştirilebilir olurken, sadece Flutter tarafından desteklenen işlevler uygulamaya entegre edilebiliyor.

Bu yazılımın Android'de çalışması için 6.7 MB büyüklüğünde bir alan gerekiyor. Bu noktada geliştirdiğiniz uygulamalar Android için en az 6.7 MB ve üzeri bir büyüklükte olması gerekecek. iOS tarafında ise minumum boyut miktarı açıklanmış değil. Platform ile alakalı yayınlanan video içeriğinde tasarım ve geliştirmenin yapılmasına dair detaylar yer verilirken hem 2 hemde 3 boyutlu animasyon ekranlarında Flutter çalışabileceksiniz.

Siteye gitmek için ; https://flutter.io/





PAYLAŞ