Her zamankinden daha güvenli sürüşü mümkün kılmak ve buna teşvik etmek için gerçek zamanlı verileri kullanan Londra, Birleşik Krallık merkezli bir insurtech şirketi olan Flock, B Serisi finansmanında 38 milyon dolar topladı.

Octopus Ventures liderliğinde düzenlenen tura Commerz Ventures ın yanı sıra Social Capital (Chamath Palihapitia liderliğinde), Dig Ventures (MuleSoft Kurucusu Ross Mason’ın aile ofisi), Anthemis ve Foresight Ventures gibi mevcut tüm kurumsal yatırımcılar katılım sağladı.

Şirket bu fonları ticari motor endüstrisinin yeni segmentlerine ve yeni coğrafyalara açılmak için kullanmayı planlıyor

Ed Leon Klinger (CEO) ve Antton Pena tarafından ortaklaşa kurulan Flock, bağlantılı araç filolarına (otomobiller, kamyonetler ve kamyonlar) proaktif olarak daha güvenli sürüş sağlayan ve teşvik eden sigorta sağlayan dijital bir filo sigorta şirketidir. Bu şirket, araç risklerini doğru bir şekilde tahmin etmek, fiyatlandırmak ve azaltmak için milyonlarca mil sürüş verisinden, çevresel verilerden, kaza ve suç verilerinden yararlanmakta.

Günümüzde, Jaguar Land Rover, Avrupa’nın en büyük elektrikli otomobil abonelik şirketi Onto ve Birleşik Krallık’taki bağımsız olan Amazon filolarının üçte biri de dahil olmak üzere 600’den fazla ticari filo müşterisi ile çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir