Mobil uygulamaları için önemli bir yenileme gerçekleştiren Firefox, yeni yaptığı açıklamada gizliliği arttıracak yeni özelliklerini de paylaştı.

Android ve iOS platformlarında yer alan Mozilla, Firefox Focus olarak adlandırdığı yeni tarayıcısı ile çok daha iddialı bir hale gelmeye hedefliyor. Şirket bugüne kadar pek çok yeni özellik eklerken uygulamaya eklenen yeni özellikler hakkında da paylaşımlar yapıldı. Yeni paylaşım ve açıklamalara göre uygulamada artık yepyeni bir görünüm yer alıyor. Daha fazla gizlilik ve daha fazla erişim özelliklerinin eklendiği uygulama, böylece çok daha fonksiyonel hale getirilmiş durumda.

Firefox Focus yeni özellikleri neler?

Firefox uygulamasına eklenen yeni özellikler arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesi takipçilerin kapatılması. Web sitelerinde ya da çeşitli uygulamalar kullanıcı takibi yapabilirken, kullanıcılar artık tarayıcıda yer alan kalkan ikonuna tıklayarak tüm takipçileri tek bir dokunuş ile engelleyebilecek. Üstelik bu özellik etkin hale getirildikten sonra sistem tarafından engellenen tüm takipçiler hakkında kapsamlı bir rapor hazırlanıyor ve sayaç sürekli güncelleniyor. Böylece kullanıcıların yeni özelliği aktif ettikten sonra kaç tane takipçiden kurtulduğunu görebilmesi de mümkün hale getiriliyor.

Firefox Focus1
Firefox ile kullanıcılara güvenlik odaklı yenilikler sunuluyor

Uygulamaya eklenen yeni özelliklerden bir diğeri ise kısayol özelliği. Favori web sitelerine daha hızlı bir şekilde ulaşım imkanı sunan yeni kısa yol, kullanıcılar için verimlilik sunuyor ve daha kısa süre içerisinde favori uygulama ve web sayfalarına erişim sağlıyor.

Android işletim sistemine getirilen bir diğer özellik ise kullanıcı adı ve şifrede daha gelişmiş ve kolay seçeneklere sahip olunması. Kullanıcılar uygulama ve web sayfalarında gerekli olan kullanıcı ve şifrelerini artık güvenli bir şekilde uygulamada kaydedebiliyor. Böylece tek bir tık ile web sitelerine erişim sağlanabiliyor. 

Firefox Focus için güncelleme hazır!

Android ve iOS uygulamaları için belirtilen özellikleri kapsayacak şekilde yeni bir güncelleme yapan şirket, şu anda yeni güncellemesi ile indirilebilir durumda. Üstelik yapılan açıklamalara göre Windows 11 işletim sisteminde bulunan mağaza için de önemli bir entegrasyon yapacak olan Mozilla, uygulama mağazasında yeni tarayıcının yer almasını sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir