Firefox, performans ve güvenliği temel alarak tasarlanan 96. sürümü ile yayınlandı. Söz konusu bu güncelleme, diğer özelliklerin yanı sıra video oynatma sorunlarının çözülmesiyle adından söz ettirecek. Google, 2022‘de Chrome 97 ve Microsoft‘un Edge 97 ile ilk büyük güncellemesini almasının ardından, Mozilla şimdi de aynı çalışmayı yaparak Firefox 96’yı piyasaya sürdü. Yeni ana sürüm performansın artması adına çeşitli özellikler sunarken, yeni fonksiyonlar da getiriyor ve güvenlik ile ilgili olan açıkları etkili bir şekilde kapatıyor.

13 5

Firefox 96 ile gelen yenilikler

– Geliştiriciler için daha iyi bir ses deneyimi sunmak adına gürültü iptali ve otomatik kazanç kontrolünde önemli değişikliklerin yanı sıra yankı iptalinde de küçük iyileştirmeler yapıldı. 

– Söz konusu bu güncelleme, ana iş parçacığı üzerindeki yükü önemli miktarda azalttı. 

– Firefox, varsayılan şeklinde Cookie Policy: Same-Site=lax çerez politikasını etkin hale getirdi. Siteler arası istek sahteciliği saldırılarına (CSRF) karşı daha güçlü bir koruma sağlanacak.

– Video iletimini (SSRC) geçici de olsa sorun yaşanmasının önüne geçildi.

– WebRTC’nin ekran aktarım çözünürlüğünün düşmesine sebep olan sorun giderildi.

– Belirli sayfalarda olan video kalitesinde bozulmalara sebep olan sorunlar giderildi. 

– Firefox geliştiricileri çeşitli güvenlik sızıntılarını da engelledi. Mozilla daha sonra web sitesi üzerindeki güvenlik tavsiyelerinde düzeltilen güvenlik açıklarını sunacak.

LinkedIn, artık sesli etkinlikler yapabilecek

Firefox nasıl güncellenir?

  • Firefox’u başlatın.
  • Windows: Sayfanın sağ üst köşede yer alan üç çizgiye tıklayın, Yardım’ı ve ardından Firefox Hakkında seçeneğini seçin.
  • MacOS: Menü çubuğunda Firefox’a tıklayın ve Firefox Hakkında kısmını seçin.
  • “Firefox Hakkında” penceresi açılır ve yazılım güncellemeleri arar. Varsa, Firefox güncellemesi otomatik olarak indirecektir.
  • İndirme işlemi tamamlandığında ise, güncellemeyi tamamlamak için Firefox’u Yeniden Başlat düğmesini tıklayın.
  • Bu şekilde indirme işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir