Yatırım turu için Birleşik Ödeme, APY Ventures, Colendi Ventures, Tera Portföy, Türkaz Yatırım Fonu, Re-Pie, KT Portföy, ve Azerbaycan’ın ilk girişim sermayesi fonu olan Caucasus Ventures katıldı.

Türk Devletleri İçin Yeni Finansal Teknoloji Uygulaması Turan, 20 Milyon TL Yatırım Aldı
Türk Devletleri İçin Yeni Finansal Teknoloji Uygulaması Turan, 20 Milyon TL Yatırım Aldı

Turan Türk Devletleri arasında para transferini dijital dünyaya taşıyan ve finansal etkileşimi kolaylaştırmayı amaçlayarak,Türkiye, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi Türk soylu devletlerde dijital para transferi yapabileceği geçidi oluşturmanın yanı sıra Türk Devletleri için özel olarak geliştirdiği ürün ve finansal hizmetlerle yaklaşık 170 milyon kişiye ulaşmayı amaçlıyor. 

Geçtiğimiz günler içerisinde Türk Devletleri arasındaki dijital para transferi geçişinde ilk adımları Türkiye ve Azerbaycan attı. Turan Türkiye’den ve Azerbaycan’daki tüm banka kartları arasındaki para transferi 60 saniye içerisinde yapabilme olanağı sunmaya başladı. Türkiye’de ikamet eden binlerce Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşının yararlandığı bu özellikle hizmete girdiği andan itibaren iki ülke arasında ciddi para transfer akışı oluşturmaya başladı.

Türk Diasporası ile yakın iletişim içerisindeyiz

Turan’ın yatırım turu hakkında konuşan Turan Kurucusu olan ve CEO’su olan Özgür Bayraktar şu açıklamalarda bulundu.

“Başta Türk Devletleri arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak kurulan ve bu devletlerimizi gönüllü bir birlik olarak bir araya getiren Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) olmak üzere; ülkemizdeki Türk Devletlerinin, diplomatik temsilcilikleriyle yakın bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Bugün duyurduğumuz yeni yatırım turumuz ile 2023 yılında başta Azerbaycan ve Özbekistan olmak üzere bölgedeki varlığımızı açacağımız yeni ofislerle güçlendireceğiz’’ dedi.

2023 yılında Özbekistan’ da  da faaliyetlerini yürütmeye başlıyor

Turan, 2023 yılı içinde Azerbaycan için uyguladığı %100 dijital para transferi işlemini yine 2023 yılı içerisinde Özbekistan için de uygulayarak Türkiyede yaşayan Özbekistan vatandaşları için de ülkelerine para gönderme sorunlarına çözüm olmayı hedefliyor.

2022 yılının Mayıs ayınd akurulan Turan, geçen Eylül ayında yaklaşık olara 45 milyon TL yatırım almıştı. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir