Berlin merkezli Fintech Raisin, mevcut ve yeni yatırımcılardan E serisi finansman turunda 60 milyon avro topladı. Küresel tasarruf ve yatırım uzmanı kısa süre önce 1 milyon müşteriyi aştı ve şirketin kurulduğu 2012 yılından bu yana toplam 850 milyon avro tutarında kredi faizi elde edildi. Raisin altı aydır kâr ediyor ve şu anda dünya çapındaki müşterileri için toplam 38 milyar avro tutarında Yönetimi Altındaki Varlığı yönetiyor. Yalnızca son 6 ayda %30’dan fazla büyüme gösterdi.

Raisin ne yapıyor?

Raisin, rekabetçi tasarruf oranları arayan tüketicilerden ve cazip bireysel finansman kaynakları arayan bankalardan yüksek talep görüyor. Yeni yatırımla Raisin, yeni özelliklere, daha basit süreçlere ve daha geniş erişilebilirliğe yatırım yaparak daha fazla tüketicinin basit ve kullanışlı ürünlere erişimini sağlamayı hedefliyor ve Amerika Birleşik Devletleri gibi genişleyen pazarlarda büyümeyi hızlandırmayı hedefliyor.

Raisin bu turda iki yeni yatırımcı olan bir küresel finansal özel varlıklar stratejisine sahip M&G’nin Catalyst’inden ve Goldman Sachs gibi mevcut yatırımcılardan para topladı.

Raisin’in Mali İşler Müdürü ve Kurucu Ortağı Dr. Frank Freund konu hakkında şunları dile getirdi:

“Ortaklarımızla birlikte büyüme trendimizi sürdürmekten ve paranın daha iyi performans göstermesini sağlama misyonumuzda yeni yatırımcılarımıza hoş geldiniz demekten mutluluk duyuyoruz. Bu yatırım, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tasarruf sahiplerine basit ve adil ürünler sunma hedefimizde önemli bir adımı daha işaret ediyor. Bir Fintech öncüsü olarak, küresel tasarruf ve yatırım piyasasını demokratikleştirmek için altyapı sağlıyoruz – hem tüketicilere hem de finansal kurumlara fayda sağlamaktayız. Yeni yatırım anlaşmasıyla birlikte, daha fazla tüketici ve iş ortağına değer katmak için daha iyi bir konuma geleceğiz. Böylelikle finans piyasasının işleyişine ve verimliliğine değerli bir katkıda bulunabileceğimiz için çok heyecanlıyız.”

Yatırımcılardan M&G Catalyst Küresel Yatırımlar Başkanı Niranjan Sirdeshpande ise şunları ekledi:

“Avrupa, Birleşik Krallık ve ABD’de her yaştan tasarruf sahibi için sonuçları iyileştirmeye ve finansal sistemdeki engelleri ve verimsizlikleri azaltmaya çalışan Raisin’in etkileyici büyüme hikayesini desteklemekten heyecan duyuyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir