Bir dizi veya filme nasıl altyazı eklenir? Listelenen basit adımları izleyerek filminize altyazı ekleyebilir veya altyazılı bir film izleyebilirsiniz. Dizilerime veya filmlerime nasıl altyazı eklerim? Bir filme nasıl altyazı eklerim? Bu ve buna benzer soruları sizler için derledik.

Birçok kişi film ve dizileri altyazılı izleme eğilimindedir, ancak altyazılı bir film veya dizi izledikten sonra vazgeçmek çok zor olabilir.

Çoğu insan bunu, kötü dublajlı bir film veya altyazılı bir dizi izlemekten daha rahat bulur. Bu makale, dizi ve filmlere altyazı yükleme ile ilgili soru işaretini çözmektedir.

Dizi ve filmlere altyazı nasıl eklenir?

  • Altyazı sayfalarından birine gidin.
  • İhtiyacınız olan filmin Türkçe altyazısını indirin.
  • VLC medya oynatıcısını indirin.
  • Kurulumdan sonra medya oynatıcıyı açın. İndirilen altyazıları yüklemek için “Altyazılar> Altyazı Dosyası Ekle” yolunu izleyin.
  • Uygun bir yol istiyorsanız, altyazı dosyasını doğrudan medya oynatıcınıza sürükleyip bırakabilirsiniz.
  • Çoğu video oynatıcının dosya tabanlı altyazıları vardır.

Altyazı dosyasının adını video dosyasının tam adıyla değiştirdiğinizde (dosya formatı hariç) her iki dosya aynı klasördeyse VLC Player’`da videoyu açar açmaz altyazı dosyası yüklenecektir. Bu sadece VLC Media Player’da değil, diğer pek çok video oynatıcısında da geçerlidir. Örneğin, video adı The.Shawshank.Redemption.1994.BluRay.1080p.x264.mp4 ise, altyazı dosyası The.Shawshank.Redemption.1994.BluRay.1080p.x264.srt olarak adlandırılmalıdır.

En iyi altyazı dosyalarına erişebilen web siteleri şunlardır:

En İyi Türkçe Altyazı Sitesi OpenSubtitles:

Çok büyük bir altyazı veritabanı var. Film ve diziler için sayısız Türkçe altyazı var. Turkcealtyazi.org: En popüler altyazı arama sitelerinden biridir.

Bir videoya altyazı nasıl gömülür?

  • HandBrake’i indirin.
  • Kaynak olarak bir video dosyası seçin.
  • Altyazılar bölümünde Harici SRT Ekle’ye tıklayın ve bir altyazı dosyası seçin.

Dizilere, animasyonlara, animasyonlara ve filmlere altyazı gömmenizi sağlayan birçok uygulama var. HandBrake ise yukarıdaki yöntemlerden farklı olarak altyazıları doğrudan videonuza gömmenizi sağlayan ücretsiz bir programdır.

Youtube’da altyazı etkinleştirme nasıl yapılır?

Aşağıdaki eğitim videosunu izleyebilirsiniz, böylece işlemin nasıl tamamlanacağı konusunda soru işareti kalmaz.

Türkçe dublaj mı yoksa Türkçe altyazı mı?

Türkçe dublajda diyaloğu anlamamanız gerekir. Altyazılar iyi uyuyorsa, bu bir sorun değildir. Türkçe altyazılı film veya dizi izlerken replikleri daha iyi yakalayabilir ve daha akılda kalıcı hale getirebilirsiniz. Orijinal ve Türkçe altyazılı yeni diller öğrenin.

Altyazılı bir film izlerken, dublaj gibi zahmetli bir dublaj sorunu yaşamazsınız. Filmleri Türkçe altyazılı izlemenin Türkçe dublajlı filmlere göre bazı avantajları vardır. Bunun en belirgin örneği sonradan gömülen altyazılarda kayma sorunun meydana gelmesidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir