Dizi ve film arşivlerini düzenlemek için hangi programlar kullansam diye düşünenler için başarılı hizmetleri oluşan bir liste derledik.

Amazon Prime Video’dan filmler ve diziler nasıl indirilir?

Dizi ve film raporları hazırlamak için kullanılabilecek farklı ücretsiz programlar bulunmaktadır. Peki, alanında en başarılı hizmetler hangileri? Bu yazıda filmleri ve TV şovlarını düzenleyebilmenize sağlayan bir yazılımları topladık.

Geniş bir film kütüphanesine sahip olmanın en büyük sorunu, aradığınızı bir süre sonra bulamamaktır. Klasördeki dosya sayısı artıkça gördükleriniz, beğendikleriniz ve beğenmediklerinize ile karışmaya başlar.

Herkesin ilgisini çekecek filmlerle bu sorunu ortadan kaldırmak sandığınız kadar zor değil. Tek yapmanız gereken kendinize uygun programları seçmek ve arşivlemek için yaklaşık yarım gününüzü kendinize ayırmak.

theRenamer

Film koleksiyonunuzu düzenlemenin ilk yolu adları düzenlemek. İndirilen dosyalar, birçok kısayol ve metin dosyasıyla uygulamada bunları yapabilirsiniz. Başlıkları, dosyayı paylaşan kişinin adı ve web sitesine bağlantı gibi gereksiz ve uygunsuz bilgiler içeriyor olabilir. Bu tür durumlar dosya bilgilerini otomatik olarak çıkaran yazılımlar içinde sorunlara neden olur.

Media Companion

Bu işlem için farklı seçenekler kullanabilirsiniz. Birçok film arşivleme programı bu işi sizin yerinize yapacaktır. Kullandığımız ilk terminoloji bu amaç için önemli. Film adı ve tarihiyle ile kaydedilen dosyalar sayesinde internetten hatasız film indirmek mümkün. Böylece tekrar düzenlemek için zaman kaybetmeyeceksiniz.

Media Companion, klasik arayüze sahip bir film arşivleme yazılımı. Asıl amacı şık arayüzüyle ile göz dolduran XBMC’nin arayüzünde görüntülenecek üzere eksiksiz bir arşiv oluşturmaktır. Ancak, XBMC kullanıcısı olmayanlar bile programı kapsamlı bir arşivleme programı olarak kullanabilirsiniz.

GrieeX

Burada gördüğünüz programlar arasında Türkçe desteği olan ve film arşiv bilgilerinizi Türkçe olarak yakalayabilen tek program GrieeX. Bu konuda rakiplerinden sıyrılmayı başaran programın Türkçe arayüzü sayesinde kullanımı kolay. Bu programın ana dezavantajı çevrimiçi videolar hakkında bilgi toplayamamasıdır. Bu büyük film arşivi olanlar için büyük bir zaman kaybı.

DATA CROW

Amacınız sadece filmleri değil tüm koleksiyonunuzu arşivlemekse seçiminiz CROW olmalı. Sistem sayesinde sadece filmlerin değil, oyunların, program, müziklerin, fotoğraf, kitapların vs.

Hem PC hem de HTPC sistemleriyle uyumlu XBMC

XBMC’nin en zorlayıcı yönlerinden biri şık arayüzü. Bunun dışında desteklenen ses ve video codecleriyle mükemmel bir medya oynatıcı. Tüm bunların dışında kullanıcılara izlemek istedikleri filmleri en iyi şekilde göstermek hazır bir film arşiv yöneticisi de bulunmaktadır.

Media Companion film arşivlerini XBMC ile uyumlu olmasını destekler. Bu şekilde, XBMC’yi açarsanız ve film klasörünüzdeki klasörü tanırsanız, hiçbir şey yapmanız gerekmez. Ancak XBMC’ye bağlı kalmak istiyorsanız, System>Video>Scrapersbölümünden altında değişiklik yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir