Amazon’un ödüllü filmler ve dizilerini yayınladığı Amazon Prime Video, kullanıcıların iyi bir izleme deneyimi elde etmesi adına farklı seçenekler sunuyor. Android, iOS, Mac veya Windows bilgisayarınızda çevrimdışı içerikleri görüntülemek istediğinizde dizi ve filmleri cihazınıza indirebilirsiniz. Böylece Wi-Fi erişimi olmadığı durumlarda ya da bağlantının bulunmadığı anlarda kolayca favori film ve diziler izlemeye devam edilebilir.

Amazon Prime’da film ve dizi nasıl indirilir?

Amazon Prime Video üzerinden film ve dizi indirmek isteyenlerin ücretli olarak sunulan bu servise üyeliği bulunması gerekmektedir. Ücretli bir servis olduğundan dolayı legal olmayan yollar ile herhangi bir işlem yapılmamalıdır. Üyelik aşamaları geçildikten sonra uygulamayı açarak işlemlere başlayabilirsiniz.

2 6

İndirmek istediğiniz bir film veya dizi seçin. Ardından açılacak yeni sayfada video ayrıntıları bölümüne geçiş yapın. Bazı filmler, Amazon tarafından koruma altına alınarak indirmeye kapatılmaktadır. Bu tür bir içerik seçmediyseniz sorunsuz bir şekilde dizi ve filmler indirebilirsiniz. Bir filmi tamamen indirebileceğiniz gibi dizileri tek tek ya da sezon sezon olarak cihazınıza indirebilirsiniz. Ayrıca, indirmeden önce, indirmelerin indirme kalitesini (İyi, Daha İyi, En İyi) de doğru olarak seçtiğinizden emin olmalısınız. Bunlar indirilecek içeriğin indirme süresini etkileyecektir.

indirilenler

Ayrıntılar bölümünden indirilmesine izin verilen tüm içerikleri cihazınıza indirebilirsiniz. İndirilen içeriklerde için ise uygulamanın altında yer alan indirilenler bölümüne göz atabilirsiniz. İndirdiğiniz tüm içerikler bu bölümde görünecektir. İndirdiklerinizi izlemek istediğinizde üzerine dokunmanız yeterli olacaktır. Eğer indirdiğiniz içerikse, seçiminizin ardından bölümler listesi açılacaktır.

Amazon Prime Video içerikleri hangi cihazlarda indirmeyi destekliyor?

Prime Video uygulaması mobil cihazlar, tabletler ve uyumlu Windows 10 ve Mac bilgisayarlar için kullanılabilir. Bu bakımdan üyeliğinizin desteklediği cihazlar doğrultusunda indirdiğiniz içerikleri kolay bir şekilde izleyebilirsiniz. Ayrıca indirdiğiniz filmleri ve dizi bölümlerini daha büyük bir ekranda izlemek istediğinizde alternatif yöntemleriyle içeriği TV’nize yayınlayabilirsiniz. Eğer bu konuda yeterli bilginiz yoksa izlemek istediğiniz videoyu oynattıktan sonra sağ üst köşedeki yayınlama düğmesini seçin. Amazon Prime Video üzerinden indirme işlemleri yaparken içerikler için uygun alana sahip olduğunuzdan da emin olmalısınız. Aksi halde çeşitli hatalar yayınlanacaktır.

Amazon Prime Video içerik indirme sınırlamaları neler?

Amazon Prime Video’da içerikleri indirmek çok kolay ve kullanışlı olsa da bazı sınırlamalar var. İlk kriter, film veya dizi indirdiğinizde, “süresi dolmadan” izlemeniz gerekiyor. Silinmeden önce onu izlemek için kullanıcılara 30 gün tanınıyor. Bir filmi veya bölümü izlemeye başladığınızda, süresi dolmadan önce izlemeniz için 48 saatiniz var. Ayrıca içeriklerin indirildikten sonra ülke değişikliklerin yapılması, ülke değişimine bağlı kısıtlamalar getirilebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir